Bande dessinée
Néerlandais
HET IS BBQ TIJD! Er woedt een meedogenloze oorlog Tussen de 7 stammen die regeren over de 7 koninkrijken. Hun einddoel: alle 7 kronen veroveren om over alle gebieden te heersen! Jon Schreeuw, Pythion, Grodo en prinses Danerkiss rekenen op hun drakenlegers, ridders en zombies om hun favoriete hobby uit te oefenen: de ander met het zwaard splijten.
Extra subject
parodieën
Titre
Kolen & vuur
Dessinateur
Baba
Scénariste
Stéphane Lapuss' 1979-
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Spice and fire
Éditeur
Breda: Dark Dragon Books, © 2019
48 p. : ill.
Note
Parodie op Game of thrones
ISBN
9789463731911 (paperback)

Commentaires

Deze humoristische strip is een deel van een getekende parodie op de populaire Amerikaanse fantasy-televisieserie 'Game of Thrones'. Die serie speelt zich af in een mythische wereld. En die wordt in deze strip flink op de hak genomen. Ook in de parodie woedt een oorlog tussen zeven stamhoofden die regeren over zeven koninkrijken; hun einddoel is alle zeven kronen veroveren om over alle gebieden te heersen. Hoofdrolspelers zijn figuren als Jon Schreeuw, Pythion, Grodo en prinses Danerkiss, die rekenen op hun drakenlegers, ridders en zombies om hun tegenstanders te verslaan. Elke pagina bestaat gemiddeld uit zo'n vijf tot zeven plaatjes die tezamen een gag vormen. De een leuker dan de andere. Wie niet bekend is met de tv-serie zal de context van de grappen missen, maar er nog wel om kunnen lachen. In totaal telt het album 46 op zichzelf staande gags, zonder een verbindende verhaallijn. Auteurs: Lapuss (tekst) en Baba (tekeningen), beiden redelijk onbekend in stripland. De tekenstijl is …Lire la suite

À propos de Baba

Personnages mythologiques ou imaginaires

  • Dans la mythologie égyptienne, Baba est un génie de la fertilité représenté par un singe ou un chien roux.
  • Ali Baba, héros du conte des Mille et une nuits.
  • Baba la voyante, personnage du manga et de l'anime Dragon Ball.
  • Baba Yaga est une figure de la mythologie slave apparaissant dans de nombreux contes russes et polonais.
  • Baba, déesse bulgare très proche de Baba Yaga.
  • Baba Dochia, la « vieille Doquia » qui dans la mythologie roumaine, personnifie l'impatience du monde pour le retour du printemps.
  • Baba Marta, la « vieille Marta » qui dans la mythologie bulgare, personnifie l'impatience du monde pour le retour du printemps.
  • Bau, encore appelée Baba, une déesse sumérienne.

PersonnalitésEn lire plus sur Wikipedia