Livre
Néerlandais

Pip en Posy en het nieuwe vriendje

Axel Scheffler (dessinateur), J.H. Gever (traducteur), Nosy Crow (auteur)
Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Pip en Posy gaan naar het strand en doen samen leuke dingen. Als Posy even een slaapje doet, heeft Pip ineens een nieuw vriendje gevonden. Vierkant prentenboek met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Extra subject
prentenboeken
Titre
Pip en Posy en het nieuwe vriendje
Dessinateur
Axel Scheffler
Traducteur
J.H. Gever
Auteur
Nosy Crow
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The new friend
Éditeur
Haarlem: Gottmer, 2019 | Autres éditions
[24] p. : ill.
ISBN
9789025771362 (hardback)

Commentaires

Pip en Posy gaan naar het strand. Ze doen allemaal leuke dingen, zoals schelpen zoeken en visjes vangen. Posy wordt moe en gaat even een dutje doen. Als ze wakker wordt heeft Pip een ander vriendje gevonden, Vic. Posy vindt dat helemaal niet leuk. Als ze uiteindelijk een ijsje gaan eten gebeurt er iets onverwachts en laat Posy zien, dat ze toch een echte vriend is. Deel uit de uitgebreide Pip en Posy-serie*, waarin elke keer een thema voor peuters en kleuters centraal staat. Deze keer is het 'jaloezie en leren delen'. Kleurrijk, vierkant prentenboek van karton, waarin dieren centraal staan die zich gedragen en eruit zien als kinderen. De een- tot tweeregelige tekst wordt meer dan ondersteund door de kleurrijke gedetailleerde illustraties, zodat het verhaal ook prima te volgen is door alleen maar te kijken. De auteur illustreerde ook de wereldberoemde prentenboeken over de Gruffalo. Leuk prentenboek met leerzaam thema voor peuters en kleuters vanaf ca. 2,5 jaar.

Pip en Posy en het nieuwe vriendje

Konijn Pip en muis Posy zijn dikke vriendjes. Op een zonnige dag trekken ze naar het strand. Daar graven ze een kuil en zoeken ze schelpen. Natuurlijk gaan ze ook de zee in, visjes vangen. Alles is fijn en gezellig. Dan komt er een hondje naast hen zitten, Vic. Hij wil graag met hen meespelen. Dat vindt Pip helemaal oké. Ze spelen met de strandbal, doen handstand en hebben dolle pret. Posy lag de hele tijd te slapen en als ze wakker wordt vragen Pip en Vic haar of ze mee wil doen. Daar heeft Posy geen zin in. Ze voelt zich een beetje alleen.Dit is al het zevende boekje uit de succesvolle serie ‘Pip en Posy’, geschreven door Nosy Crow en getekend door Axel Scheffler. De typische tekenstijl van Scheffler is meteen herkenbaar. Net als in zijn andere werken (waarvan ‘De Gruffalo’ nog steeds het bekendste is) gebruikte hij ook nu weer felle kleuren en stopte hij veel humor in zijn illustraties. Het is een eenvoudig verhaal over vriendschap en jaloezie en over leren de…Lire la suite

À propos de Axel Scheffler

Axel Scheffler (né en 1957) est un illustrateur et animateur allemand résidant à Londres. Il est connu pour ses illustrations de livres jeunesse, en particulier Gruffalo et Petit Gruffalo, écrits par Julia Donaldson.

Vie et carrière

Scheffler est né à Hambourg et a déménagé en Angleterre en 1982. Il est diplômé de la Bath School of Art and Design (en) en 1985, puis travaille dans la publicité et l'édition. Il a illustré les livres de divers auteurs britanniques, allemands et néerlandais dont Julia Donaldson, Jon Blake (en), Paul Shipton, David Henry Wilson (en), Uwe Timm, Paul van Loon, Toon Tellegen En lire plus sur Wikipedia

Suggestions