Livre audio
Néerlandais
Een 9-jarig meisje wordt in de eerste helft van de 20e eeuw verkocht aan een geisha-huis in Kyoto, waar ze in de jaren dertig een gevierd geisha wordt
Sujet
Geisha's
Titre
Dagboek van een geisha
Auteur
Arthur Golden
Narrateur
Annemarie Oster
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Memoirs of a geisha
Éditeur
Amsterdam: Rubinstein, 2008
6 cd's
Durée
7 uur en 26 min.
Note
Verkorte versie
ISBN
9789047602804

Commentaires

Verkorte weergave van het gelijknamige boek*, voorgelezen door schrijfster, actrice en publiciste Annemarie Oster. Het levensverhaal van een jonge vrouw die als negenjarige verkocht wordt om in Kyoto opgeleid te gaan worden tot geisha. Dat gaat niet zonder slag of stoot, omdat vooral een oudere geisha haar dwars zit. Toch lukt het haar, omdat er voor haar ontmaagding veel geld wordt geboden, om haar opleidingsschulden te voldoen en een veelgevraagde figuur te worden. Het geheel speelt voornamelijk in de jaren 1930, maar loopt uit tot heden. Zeer plezierig geschreven verhaal, waarin de geisha het verhaal aan een derde vertelt, zodat er veel gesproken tekst is. Binnen de levensgeschiedenis is er veel aandacht voor de zware opleiding, waarover met oog voor details geschreven wordt. De auteur slaagt er volledig in een beeld te geven van deze besloten vrouwengemeenschap met haar veelvoud aan intriges dat van het begin tot het einde blijft boeien.

À propos de Arthur Golden

Arthur Golden est un écrivain américain né en 1956 à Chattanooga, dans le Tennessee.

Diplômé de Harvard en histoire de l'art japonais et titulaire d'une maîtrise en histoire du Japon de l'Université de Columbia, où il a aussi appris le mandarin, il enseigne maintenant la littérature et les techniques d'écritures à Boston.

L'œuvre qui l'a rendu célèbre est Geisha (Memoirs of A Geisha), paru en 1997, vendu à plus de 4 millions d'exemplaires en langue anglaise et traduit en 32 langues. Ce roman raconte la vie d'une geisha, sans aucun tabou.

Une adaptation cinématographique, Mémoires d'une geisha, en a été tirée en 2005 par Rob Marshall, mettant en vedette l'actrice Zhang Ziyi.

Liens externes

  • Portrait en ligne d'Arthur Golden