Livre
Anglais

This is how you lose the Time War

Amal El-Mohtar (auteur), Max Gladstone (auteur)
Twee vijanden in een oorlog tussen tijdreizigers voeren een correspondentie met elkaar die van uitdaging overgaat naar vriendschap naar misschien meer dan dat.
Extra subject
Romans
Titre
This is how you lose the Time War
Auteur
Amal El-Mohtar Max Gladstone
Langue
Anglais
Éditeur
London: Jo Fletcher, 2019
198 p.
ISBN
9781529405231 (paperback)

Commentaires

Red en Blue, vijanden in een oorlog tussen tijdreizigers, dagen elkaar in deze briefroman in eerste instantie uit. Ze plagen elkaar in goed verstopte brieven. Doorgewinterde strijders als ze zijn, respecteren ze elkaars vak. En hoewel ze elkaar slechts één keer ontmoet hebben, groeit het respect bijna uit tot vriendschap en bijna tot meer. Het moge duidelijk zijn dat het voor zowel Red als Blue een gevaarlijk spel is. Prachtige proza, grenzend aan het poëtische, waarin een duistere scifi-fantasywereld wordt afgewisseld met indringende brieven aan een gedwongen vijand. De brieven zijn de essentie van dit boek; de achtergrond is voornamelijk voor de sfeer. Die achtergrond is weliswaar bezaaid met scifi-thema’s, maar veel uitleg daarover geeft de schrijver niet; de focus ligt op het gevoel van de twee hoofdpersonen. Dat doet hij dan ook schitterend: door de subtiliteit in hun correspondentie krijgt de lezer een goed beeld van de groeiende karakters. Een prachtige briefroman uit een tijd …Lire la suite

À propos de Amal El-Mohtar

Amal El-Mohtar, née le 13 décembre 1984 à Ottawa en Ontario, est une romancière, nouvelliste et poétesse canadienne de science-fiction et de fantasy.

Biographie

Amal El-Mohtar est née à Ottawa en Ontario, dans une famille d'origine libanaise. Elle a grandi à Ottawa, à l'exception de deux années passées au Liban à partir de l'âge de six ans,.

Elle est mariée et vit à Ottawa.

Œuvres

Romans