Digitale diensten van de bib

Ook in tijden van coronamaatregelen kan je bij de bib terecht.

Met je Mijn Bibliotheek-profiel lees je digitale prentenboeken van Fundels met je kroost of blader je digitaal door de krant.

Je vindt hier ook geregeld nieuwe knutsel-, luister-, kijk- of andere tips.

En een heuse tabel met nog veel meer tips via verschillende digitale kanalen.

Jeugdboekenmaand - activiteit van de bib - Pointillisme

2.png

Normaal kwam de bib naar school toe tijdens de jeugdboekenmaand, maar dat lukt nu helaas niet.

Gelukkig kunnen we jou bereiken met een filmpje!
Deze workshop rond pointillisme is bedoeld voor leerlingen van het 1e en 2e leerjaar. Maar iedereen die zin heeft om kunst met stippen te maken, kan er mee aan de slag!

Heb je geen verf thuis? Zet dan stippen met stift, potlood of waskrijt.
Verder heb je enkel een wit blad en een wattenstaafje nodig.

Vergeet je kunstwerk niet te delen met bibliotheek@anderlecht.brussels

Veel plezier!

Bekijk hier het filmpje

Jeugdboekenmaand - activiteit van de bib - Calder

kimleest_2kleiner.jpg

Normaal kwam de bib naar school toe tijdens de jeugdboekenmaand, maar dat lukt helaas niet momenteel.

Gelukkig kunnen we jou bereiken met een filmpje.
Deze workshop over de kunst van Alexander Calder is bedoeld voor leerlingen vanaf het 3e leerjaar.

Heb je geen ijzerdraad thuis? Gebruik dan een touw en plak je vorm op een blad papier.

Vergeet je kunstwerk niet te delen! Neem er een foto van en verstuur deze naar bibliotheek@anderlecht.brussels

Veel plezier!

Bekijk hier het filmpje

Nog meer verhalen en prentenboeken!

Gottmer leest voor

Geniet samen met je kinderen van de leukste, mooiste en ontroerendste prentenboeken. Auteurs en illustratoren lezen voor uit hun eigen boek. Of laat je voorlezen door bekende acteurs, schrijvers en presentatoren uit hun favoriete prentenboek.
Veel plezier met deze unieke videoserie Gottmer leest voor!

Wepboek

Op de kindersite 'WEPBOEK' staan 20 geanimeerde prentenboeken om samen met kinderen van te genieten. De digitale boeken stimuleren de taalontwikkeling bij peuters door gebruik te maken van woorden, beelden, geluiden en de mogelijkheden van multimedia bij de verwerking.

Veel lees en kijkplezier!

Boeken op Schooltv

Van 0 tot 6 jaar
Hier vind je een leuke verzameling van prentenboeken die voorgelezen worden.

Van 9 tot 15 jaar
Maak kennis met leuke, bekende boeken aan de hand van een filmpje. Via deze link op Schooltv vind je 38 animatiefilmpjes gemaakt door jonge talentvolle animatoren.

Fundels - Digitale prentenboeken

2corona_header_freefundels.jpg

Kinderen leren spelenderwijs en oefenen hun leesvaardigheid met Fundels. Alle ouders in coronanood krijgen nu 15 boekjes en twee extra uitleningen per week cadeau om de kinderen zoet te houden tot de paasvakantie. Zoals steeds kies je uit een collectie van meer dan 100 boekjes.

1. Download de Fundels-app
  2. Meld je aan met je Mijn Bibliotheek-profiel
  3. De 15 gratis boekjes verschijnen bovenaan in het catalogusscherm onder ‘Jouw collectie’ en zijn beschikbaar tot 3 april.
  4. Ontleen elke week 2 extra boekjes in de catalogus. Deze uitleningen zijn telkens 1 week geldig: van 14 tot 22 maart, van 23 tot 29 maart en van 30 maart tot 03 april. Veel lees- en speelplezier!

Gopress - Digitale kranten en tijdschriften

Gopress-collage.png

Met je Mijn Bibliotheek-profiel heb je toegang tot het Gopress krantenarchief, met artikels uit een breed aanbod van Belgische kranten en tijdschriften ouder dan 2 dagen. Tot de paasvakantie stellen we het archief open voor alle bibleden.

Doorzoek het krantenarchief

Lees-, kijk- en luistertips van de bib

Onderstaand cultuuraanbod kan je digitaal en meestal gratis gebruiken.