De Grote Vriendelijke Podcast

 

De GVP

In De Grote Vriendelijke Podcast bespreken kinderboekrecensenten Jaap Friso (JaapLeest) en Bas Maliepaard (Trouw) recente kinderboeken en interviewen een schrijver of illustrator. Het is de eerste Nederlandse podcast over jeugdliteratuur. Het initiatief van kinderboekrecensenten Jaap Friso (JaapLeest.nl) en Bas Maliepaard (Trouw) werd gelanceerd in september 2018. Vanaf 2019 is de podcast een productie van De Grote Vriendelijke Stichting. Doel van de onafhankelijke podcast is ouders, leerkrachten, mensen uit het boekenvak en andere kinderboekenliefhebbers maandelijks te informeren over en te enthousiasmeren voor de jeugdliteratuur.

Jaap en Bas bespreken in elke uitzending een aantal recente boeken of opvallende zaken uit de wereld van het kinderboek en interviewen aansluitend een schrijver, illustrator, vertaler, uitgever of een ander boekenmens. 'De Grote Vriendelijke Podcast' is lid van het Podcastnetwerk.

Je kan de afleveringen beluisteren via deze link.

De GVP100

Welke kinderboeken zijn het meest geliefd? De Grote Vriendelijke Podcast organiseerde samen met lezerscommunity Hebban voor de tweede keer De Grote Vriendelijke 100! Ben je benieuwd naar de beste 100 jeugdboeken van 2022? Je kan de poster hier downloaden, of hieronder bekijken!

GVP100