Strip
Nederlands

Urbanus vertelt. 25, Mieleke Melleke Mol : de drie uiltjes

Urbanus (auteur), Dirk Stallaert (auteur), Jan Bosschaert (illustrator)

Urbanus vertelt. 25, Mieleke Melleke Mol : de drie uiltjes

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Extra onderwerp
humor, strips
Titel
Urbanus vertelt. 25, Mieleke Melleke Mol : de drie uiltjes
Auteur
Urbanus Dirk Stallaert
Illustrator
Jan Bosschaert
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2017
40 p. : ill.
ISBN
9789002263507 (paperback)

Besprekingen

Mieleke Melleke Mol is een Belgische stripreeks, getekend door Dirk Stallaert met scenario's van Urbanus. De reeks loopt sinds 2003 en is bedoeld voor kleuters en eerste lezertjes. De gagstrip draait rond het jongetje Mieleke, het meisje Melleke en een kleine mol die voor extra visuele humor zorgt. De pagina's bestaan uit zes tot negen grote prenten. Dit vijfentwintigste album is een uitgave waarin twee scenario’s tot een geheel zijn verwerkt: het ‘normale’ stripverhaal en het sprookje ‘De drie Uiltjes’. Het sprookje bestaat uit pagina’s met tekst met tekeningen van Jan Bosschaert. Beide verhalen en de knappe wijze waarop ze met elkaar zijn vervlochten bevatten weer alle kinderlijke fantasie en humor die Urbanus in zich heeft.

Over Urbanus

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door Andrewke

Urbanus, artiestennaam van Urbain Joseph Servranckx (Sint-Gertrudis-Pede, 7 juni 1949), is een Belgisch komiek, cabaretier, zanger, gitarist, stripauteur en acteur.

Urbanus geniet sinds 1974 populariteit in zowel Vlaanderen als Nederland. Alhoewel hij vooral bekendstaat als komiek, werden ook zijn liedjes bekende hits, zoals Bakske vol met stro (1979), Madammen met een bontjas (1980) en Hittentit (1982). Tot 2008 waren twee films waarin hij de hoofdrol speelde, Hector (1987) en Koko Flanel (1990), de grootste Vlaamse kaskrakers in de bioscoop. Urbanus is ook een productief scenarist van stripverhalen, zoals zijn eigen vedettestrip Urbanus en de series De Geverniste Vernepelingskes, Plankgas en Plastronneke en Mieleke Melleke Mol.

Zijn humoristische stijl kan omschreven worden als absurd, volks, subversief, anarchistisch en soms populistisch.

BiografieLees verder op Wikipedia

Suggesties