Boek
Nederlands

Pax : oorlog en vrede in het gouden tijdperk van Rome

Tom Holland (auteur), Arian Verheij (vertaler)
+1
Pax : oorlog en vrede in het gouden tijdperk van Rome
×
Pax : oorlog en vrede in het gouden tijdperk van Rome Pax : oorlog en vrede in het gouden tijdperk van Rome

Pax : oorlog en vrede in het gouden tijdperk van Rome

In de reeks:
Beschrijving van de geschiedenis van het Romeinse rijk ten tijde van de Pax Romana, inclusief de grote gebeurtenissen zoals de val van Jeruzalem, de bouw van het Colosseum en de groei en verspreiding van het christendom.
Onderwerp
Romeinse Rijk
Titel
Pax : oorlog en vrede in het gouden tijdperk van Rome
Auteur
Tom Holland 1968-
Vertaler
Arian Verheij
Taal
Nederlands, Engels
Oorspr. titel
Pax : war and peace in Rome's golden age
Uitgever
Amsterdam: Athenaeum-Polak en Van Gennep, 2023
399 p., [16] p. platen : ill.
ISBN
9789025316488 (hardback)

Besprekingen

Een geschiedkundig boek over het Romeinse rijk ten tijde van de Pax Romana. Het boek biedt een panoramisch beeld van het grote rijk van de oudheid op zijn top, inclusief de grote gebeurtenissen zoals de val van Jeruzalem, de bouw van het Colosseum, de muur van Hadrianus, de veroveringen van Trajanus en de groei en verspreiding van het christendom. Tijden van oorlog en vrede komen aan bod en de schitterende hoofdstad Rome wordt in historische context beschreven. In heldere, verhalende stijl geschreven. Voor een brede tot geoefende lezersgroep. Met foto’s, illustraties en kaarten. Tom Holland (Oxford, 1968) is een wereldberoemde Britse schrijver, scenarioschrijver, historicus en dramaturg. Hij schreef vele boeken, waaronder ‘Perzisch vuur’, ‘Het vierde beest’ en ‘Heerschappij'. Zijn werk wordt in meer dan vijftien landen uitgegeven. ‘Pax’ is het derde deel van Hollands serie over het Romeinse rijk, het vervolg op ‘Rubicon’ en ‘Dynastie’.

Over Tom Holland

CC BY 3.0 - Foto van/door De Balie

Tom Holland (1968) is een Engels schrijver van zowel fictie als non-fictie. Hij beschrijft zeer uiteenlopende onderwerpen, variërend van horror tot geschiedenis.

Carrière

Holland is geboren vlak bij Oxford en is grootgebracht te Salisbury. Hij studeerde vergelijkende literatuurwetenschap.

Holland behaalde met onderscheiding een diploma bij het Queens' College van de Universiteit van Cambridge. Daarna studeerde hij om een doctoraat te behalen aan de Universiteit van Oxford met als onderwerp Lord Byron, maar hij onderbrak zijn studies en verhuisde naar Londen.

Hij heeft teksten van Homerus, Herodotus en Vergilius bewerkt voor BBC Radio 4. Zijn romans, inclusief Attis en Deliver Us from Evil, hebben een bovennatuurlijk en horrorelement dat de leidraad is van het verhaal.

Tom Holland is de auteur van de historische boeken Rubicon, Persian Fire (in het Ne…Lees verder op Wikipedia