Boek
Nederlands

Ruimterockers

Tom Fletcher (auteur), Mijke van Leersum (vertaler)
+1
Ruimterockers
×
Ruimterockers Ruimterockers
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Sjors (ik-persoon), Neila en Ram worden door buitenaardse wezens ontvoerd en moeten met hun rockband een muziekcompetitie in de ruimte winnen om terug te kunnen komen op de aarde. Met zwart-witillustraties. Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Ruimterockers / tekst en illustraties Tom Fletcher
Auteur
Tom Fletcher 1985-
Vertaler
Mijke van Leersum
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Space band
Uitgever
Amsterdam: Billy Bones, 2022
357 p. : ill.
ISBN
9789030509172 (hardback)

Besprekingen

Een grappig jeugdboek over buitenaardse wezens, rockmuziek en een ruimteavontuur. Sjors (ik-persoon), Neila en Ram spelen in een band, een hele slechte rockband. Wanneer ze bijna beginnen te spelen bij hun optreden op school, worden ze plotseling de ruimte in gezogen. Er volgt een groot ruimteavontuur. Ze moeten een muziekwedstrijd in de ruimte winnen om terug te komen op de aarde. In vlotte, opgewekte stijl en met humor geschreven. Met stoere en vrolijke zwart-witillustraties. Tom Fletcher (Harrow, 1985)* is een wereldberoemde Britse kinderboekenschrijver, singer-songwriter, componist, pianist en gitarist. Hij schreef meerdere boeken. Zijn werk werd in meer dan vijftien landen uitgegeven. Geschikt voor lezers vanaf ca. 9 jaar.

Over Tom Fletcher

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Saaaandra

Thomas Michael (Tom) Fletcher (Harrow (Groot-Londen), 17 juli 1985) is een Engelse zanger, gitarist en componist. Hij is de oprichter van McFly en is daar ook een van de leadzangers en gitaristen. De andere bandleden van McFly zijn Danny Jones, Dougie Poynter en Harry Judd. De band is doorgebroken nadat hij in het voorprogramma zat van Busted. Fletcher heeft tien nummer 1-hits geschreven, waarvan er drie voor Busted waren en de overige zeven van McFly. Fletcher heeft ook het grootste deel van de liedjes van McFly geschreven.

McFly

Fletcher zette McFly op, samen met Danny Jones, nadat beiden elkaar ontmoetten op een auditie voor een nieuwe band (V). Eerder was Fletcher afgewezen voor Busted, hoewel hij aanvankelijk lid was. Hij werd na ongeveer 48 uur opgebeld, dat men het toch beter vond om met drie jongens een band op te zetten. Fletcher en Jones besloten samen te gaan schrijven en met de hulp van James Bourne van Busted schreven ze …Lees verder op Wikipedia