Boek
Nederlands

Soms ben ik woedend

Timothy Knapman (auteur), Joe Berger (illustrator), Ineke Ris (vertaler)
Als dingen niet eerlijk zijn of niet willen lukken, kun je erg boos worden. Lees mee over hoe je met boosheid om kunt gaan. Prentenboek met felgekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Boos zijn
Extra onderwerp
emoties, gevoelens
Titel
Soms ben ik woedend
Auteur
Timothy Knapman
Illustrator
Joe Berger
Vertaler
Ineke Ris
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Sometimes I am furious
Uitgever
Antwerpen: C. de Vries-Brouwers, 2023
[32] p. : ill.
ISBN
9789061744047 (hardback)

Besprekingen

Een prentenboek over omgaan met hevige emoties. Een meisje wordt soms erg boos als iets niet eerlijk is of niet wil lukken. Gelukkig kan ze daarna bij iemand terecht om over haar boosheid heen te komen. Met felgekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar. Timothy Knapman (1957) is een internationaal bekende Britse auteur. Hij schreef meerdere boeken. Zijn werk werd in meer dan vijftien landen uitgegeven.

Soms ben ik woedend

Dit boek knalt meteen van de boekenplank met een kleurrijke close-uptekening van een meisje met pikzwarte wenkbrauwen dat duidelijk héél boos is. Let ook op de dreigende, donkere onweerswolk die boven het meisje getekend is. Deze prent spreekt boekdelen! Elke pagina wordt het meisje een tikje bozer en dat merk je aan de vette, drukke letters en de expressieve tekenstijl.De schrijver Timothy Knapman schreef al meer dan 60 boeken, maar schrijft ook toneelstukken, musicals, opera’s en liedjes. Samen met de tekenaar Joe Berger maakte Knapman intussen ook al een vervolg: Sometimes I just won’t, maar het is nog even wachten op de Nederlandse vertaling. Joe Berger maakt films, illustraties en cartoons en heeft intussen al meer dan 30 kinderboeken geïllustreerd. Hij gebruikt veel kleur, grote vlakken, dikke lijnen en ondanks die eenvoud creëert hij tekeningen waar de emoties van af spatten.Het verhaal is niet moeilijk, maar des te meer herkenb…Lees verder