Boek
Nederlands

Europa : een persoonlijke geschiedenis

+1
Europa : een persoonlijke geschiedenis
×
Europa : een persoonlijke geschiedenis Europa : een persoonlijke geschiedenis

Europa : een persoonlijke geschiedenis

Geschiedenis van Europa na de Tweede Wereldoorlog aan de hand van de persoonlijke ervaringen van de auteur als historicus.
Onderwerp
Europa ; 1945-
Titel
Europa : een persoonlijke geschiedenis
Auteur
Timothy Garton Ash
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Homelands : a personal history of Europe
Uitgever
Amsterdam: De Geus, © 2023
405 p. : kaarten
ISBN
9789044544725 (paperback)

Besprekingen

Een boek over de Europese geschiedenis na de Tweede Wereldoorlog. Het boek is een persoonlijk getinte geschiedenis van een periode van vooruitgang en van wat er is misgegaan: van de financiële crisis van 2008 tot de oorlog in Oekraïne. Met diepgang en helder geschreven. Geschikt voor een brede tot geoefende lezersgroep. Met kaarten. Timothy Garton Ash (Londen, 1955) is een bekende schrijver, historicus, academisch docent en journalist. Hij schreef meerdere boeken. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven en won verschillende literaire prijzen, zoals de Hoffmann von Fallersleben Prize, de Internationale Karelsprijs Aken en de Orwell Prize.

Over Timothy Garton Ash

CC BY-SA 3.0 de - Foto van/door Olaf Kosinsky

Timothy Garton Ash (Londen, 12 juli 1955) is een Brits historicus en schrijver. Hij is de auteur van negen boeken waarin de transformatie van Europa in de afgelopen dertig jaar is uiteengezet. Hij is hoogleraar aan St. Antony's College van de Universiteit van Oxford en Hoover senior fellow met lesopdracht aan de Stanford-universiteit. Hij bestudeert de laat-moderne en de hedendaagse tijd in Centraal- en Oost-Europa. Meer specifiek bestudeerde hij de communistische dictaturen in deze regio, de oorzaak van de revoluties in 1989 in die regio en de transitie van deze vroegere Oostblokstaten naar een Westers kapitalistisch systeem.

Ash is een voorstander van een sterke Europese Unie. Hij heeft een eredoctoraat van de K.U.Leuven, die Garton Ash eert "als bruggenbouwer, niet alleen tussen Oost- en West-Europa, maar ook tussen de academische wereld en de politieke praktijk, en tussen maatschappelijke elites en een breed publiek".

Lees verder op Wikipedia