Boek
Nederlands

Zeneria

Timo Descamps (auteur), Luc Descamps (auteur)
+1
Zeneria
×
Zeneria Zeneria
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Thom en Jari hebben met hulp van de strijdsters van Cahaya de slaven van de ijzermijnen bevrijd en de stad Kraukar ingenomen. Ze willen heel Zeneria veroveren, maar dat is niet gemakkelijk, want ze hebben een mol in hun midden. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Zeneria
Auteur
Timo Descamps Luc Descamps
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Sint-Niklaas: Abimo, 2014
329 p.
ISBN
9789462342651 (paperback)

Besprekingen

Thom en Jari hebben met hulp van de strijdsters van Cahaya de slaven van de ijzermijnen bevrijd en de stad Kraukar ingenomen. Ze willen heel Zeneria veroveren, maar dat is niet gemakkelijk. Ze hebben een mol in hun midden en die waarschuwt de machthebbers. Ook besluit Thom om Enea te zoeken. Nadat hij haar heeft gevonden, gaat hij terug naar Kraukar. Thom leert zijn gave steeds beter te beheersen en krijgt in zijn strijd hulp van de bevrijde slaven, de strijdsters van Cahaya en Koningsgezinden. Wat volgt is een barre strijd om de macht van Zeneria, waarbij vele doden vallen en de onthoofder van de Grootvorst overuren maakt. Het verhaal gaat verder waar het vorige deel van de serie 'Eilanden'* is gestopt. De lezer krijgt de ontwikkelingen vanuit verschillende perspectieven te lezen, aangezien de strijd gelijktijdig op diverse plaatsen wordt gevoerd. Daardoor moet dit verhaal met aandacht worden gelezen. Het verloop is niet echt voorspelbaar. Dit spannende verhaal met een vleugje romant…Lees verder

Eilanden. Zeneria

Eindelijk is het derde deel van 'Eilanden' er. Na het tweede deel waren mijn verwachtingen hooggespannen. Ze werden jammer genoeg niet ingelost. Maar dat wil niet zeggen dat het boek niet spannend is. De strijd die Jari en Thom in Zeneria leveren is bikkelhard. De keuze die Enea moet maken tussen Thom en Jorund is aartsmoeilijk. En de intriges die in dit boek verweven zitten, zijn best boeiend. Maar al
moorden en oorlog voeren ook een saai kantje. Na de zoveelste gewelddadige veldslag heb je het als lezer toch wel gezien. En het einde is erg ongeloofwaardig, met een dode die opnieuw tot leven komt. Bovendien is het leven van de verschillende personages wanneer de strijd gestreden is nooit meer hetzelfde. En dat heeft iets intriests.

Over Timo Descamps

Timo Descamps (Kontich, 27 mei 1986) is een Belgisch acteur, zanger, presentator en schrijver.

Descamps is vooral bekend geworden door zijn rol in Spring en zijn succesvolle deelname aan het eerste seizoen van Steracteur Sterartiest. Hij is de zoon van schrijver Luc Descamps.

Acteur

Descamps' tv-debuut dateert van 2004. In Familie vertolkte hij enkele jaren de rol van Gijs. Van 2005 tot 2008 speelde hij Johan "Jo" De Klein, de nieuwe bassist van het muziekgroepje Spring in de gelijknamige Ketnet-serie. In 2006 nam hij deel aan Steracteur Sterartiest op Eén, waarin dertien populaire acteurs zich van hun beste muzikale kant lieten zien. Na twaalf weken veroverde hij de derde plaats in de finale, die uiteindelijk werd gewonnen door Stan Van Samang In hetzelfde jaar vond ook Descamps' doorbraak als stemacteur plaats met zijn hoofdrol in de animatiefilm Happy Feet.

Van september 2008 tot janua…Lees verder op Wikipedia