Boek
Nederlands

De profetie

Timo Descamps (auteur), Luc Descamps (auteur)
+1
De profetie
×
De profetie De profetie
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Titel
De profetie
Auteur
Timo Descamps Luc Descamps
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Sint-Niklaas: Abimo, 2013
262 p.
ISBN
9789462340398 (paperback)

Besprekingen

Thom (20) en Jari wonen op een eiland; een kleine, geïsoleerde leefwereld. De eilandbewoners voeren viermaandelijks een ritueel uit om te zorgen dat het eiland een baken van licht uitzendt. Een eeuwenoude profetie heeft namelijk voorspeld dat het eiland zal versmelten met een ander eiland. Op het feest tijdens het ritueel worden de jongens verliefd op Enea (16). Als de profetie uitkomt, slaat de aanvankelijke vreugde om in totale verbijstering. Het verhaal is vanuit verschillende personages verteld in alwetend perspectief en begint met een proloog. Deze is bloederig en expliciet evenals andere geweldsscènes. De leefwereld en de rituelen zijn (te) gedetailleerd beschreven. De dreiging is goed voelbaar. Voorin staan een kaart van het eiland en de profetie. Naar een idee van Timo Descamps. Samen met zijn vader Luc, schrijver van een groot oeuvre aan kinderboeken, zijn de details uitgewerkt, waarna Luc het schrijven voor zijn rekening heeft genomen. Het open einde maakt nieuwsgierig naar …Lees verder

Eilanden. De profetie

'De profetie' is een eerste deel uit de Eilanden-trilogie die vader en zoon Descamps samen geschreven hebben. Het verhaal begint heel rustig, terwijl we kennis maken met een bijzonder volk. Dit volk leeft op een eiland en heeft geen weet van ander leven op de planeet. Ze hebben hun eigen culturele gebruiken, waarbij de Wachters een zeer belangrijke taak te vervullen hebben. Zij moeten de steen bewaken die het eiland drijvend houdt en de straal in leven houden die een ander eiland zou kunnen aantrekken. De profetie stelt dat op dat moment een volk weer één zal worden.
Jari is een Wachter, zijn vriend Thom is krabbenvanger. Een paar keer per jaar zien de vrienden elkaar, wanneer de straal weer moet opgeladen worden. Er is dan een groot volksfeest waarvoor iedereen samenkomt. Telkens is de straal beter en groter als de vorige keer, volgens de bewoners. Thom en Jari kunnen weer bijpraten en drinken. Tijdens dit feest leren ze Enea kennen, een vrouw die ze allebei aantrekkelijk vinde…Lees verder

Over Timo Descamps

Timo Descamps (Kontich, 27 mei 1986) is een Belgisch acteur, zanger, presentator en schrijver.

Descamps is vooral bekend geworden door zijn rol in Spring en zijn succesvolle deelname aan het eerste seizoen van Steracteur Sterartiest. Hij is de zoon van schrijver Luc Descamps.

Acteur

Descamps' tv-debuut dateert van 2004. In Familie vertolkte hij enkele jaren de rol van Gijs. Van 2005 tot 2008 speelde hij Johan "Jo" De Klein, de nieuwe bassist van het muziekgroepje Spring in de gelijknamige Ketnet-serie. In 2006 nam hij deel aan Steracteur Sterartiest op Eén, waarin dertien populaire acteurs zich van hun beste muzikale kant lieten zien. Na twaalf weken veroverde hij de derde plaats in de finale, die uiteindelijk werd gewonnen door Stan Van Samang In hetzelfde jaar vond ook Descamps' doorbraak als stemacteur plaats met zijn hoofdrol in de animatiefilm Happy Feet.

Van september 2008 tot janua…Lees verder op Wikipedia