Boek
Nederlands

De gave

Timo Descamps (auteur), Luc Descamps (auteur)
+1
De gave
×
De gave De gave
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Na een barre tocht op zee vinden Thom (20) en Jari een klein eiland dat eenzelfde lichtbaken uitzendt als hun eigen eiland. Ze komen tegenover een woest volk te staan dat door krijgshaftige vrouwen wordt geregeerd. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
De gave
Auteur
Timo Descamps Luc Descamps
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Sint-Niklaas: Abimo, 2014
343 p.
ISBN
9789462341722 (paperback)

Besprekingen

De gave is het tweede deel in de reeks ‘Eilanden’, het resultaat van de samenwerking tussen Luc Descamps en zijn zoon Timo. Nadat een eiland aan de horizon verscheen en op die manier de profetie uitkwam, zij het op een andere manier dan verwacht, krijgen de eilanders stilaan een beeld van de uitgestrektheid van de wereld. Na een lange zeereis komt Enea terecht op Zeneria, waar ze te horen krijgt hoe haar leven er vanaf nu zal uitzien. Op het eerste gezicht belandt ze in een luxepositie, maar er zijn bepaalde voorwaarden aan verbonden. Enea zit gewrongen met wat van haar verwacht wordt en haar toekomst ligt in handen van de op macht beluste Yfe. Tegen alle verwachtingen in vindt Enea echter ook bondgenoten.
Ondertussen bevinden boezemvrienden Jari en Thom zich in een bootje op zee, op zoek naar hulp voor hun eiland en — ruimer — voor de wereld. Ze stranden op het eiland Cahaya, waar ze alles op alles zetten om de bewoners ervan te overtuigen dat ze in groot gevaar verkeren…Lees verder
Na een barre tocht op zee vinden Thom (20) en Jari een klein eiland dat eenzelfde lichtbaken uitzendt als hun eigen eiland. Ondanks een slecht begin weten de jongens het vertrouwen van de vrouwelijke machthebber te verwerven. De jongens worden geleid en Jari krijgt berichten door van Abu, zijn leermeester. Thom van Leila, zijn moeder. Enea (16), op wie Thom verliefd is, is ontvoerd naar het eiland Zeneria. Zij is verkocht als seksslavin. Thom weet dit niet, maar wil hoe dan ook naar Zeneria om de eilandbevolking te bevrijden. Het verhaal sluit naadloos aan op het eerste deel van de trilogie 'Eilanden'*. Per hoofdstuk wisselt het perspectief. De lezer wordt meegenomen in de gruwelijke wereld van Zeneria. De schrijvers (vader en zoon) weten de spanning goed op te bouwen, maar soms is er sprake van te veel informatie. De lezer weet dan al heel goed wat er aan de hand is. Bijvoorbeeld als iemand die gemarteld wordt gebroken vingers heeft en er even later staat dat de handen gezwollen zijn…Lees verder

Eilanden. De gave

Dit tweede boek van de Eilanden-reeks is nog spannender dan het eerste deel. Ook in dit deel spelen Jari, Thom en Enea de hoofdrol.
Nadat hun eiland in handen van de bewoners van Zeneria is gevallen, zijn Thom en Jari op weg om de andere eilandbewoners te redden. Ze ondernemen een tocht op zoek naar andere eilanden waarbij ze er niet zeker van zijn of ze medestanders zullen vinden. Tot Zeneria hun eiland aanviel, hadden ze immers geen weet van het bestaan van andere eilanden. Gelukkig voor Thom en Jari komen ze na een helse tocht aan bij een eiland dat nog niet door Zeneria is ingenomen. Dit eiland staat onder leiding van krijgshaftige vrouwen die nogal wantrouwig zijn tegenover buitenstaanders. Op de dag dat de twee jongens ter dood zouden veroordeeld worden, ontdekt Thom echter dat hij een gave heeft. Hierdoor wordt hij door de vrouwen gezien als afgezant van de God van het licht, hun oppergod. Samen met de bewoners wachten Thom en Jari tot Zeneria ook dit eiland zal aanvallen…Lees verder

Over Timo Descamps

Timo Descamps (Kontich, 27 mei 1986) is een Belgisch acteur, zanger, presentator en schrijver.

Descamps is vooral bekend geworden door zijn rol in Spring en zijn succesvolle deelname aan het eerste seizoen van Steracteur Sterartiest. Hij is de zoon van schrijver Luc Descamps.

Acteur

Descamps' tv-debuut dateert van 2004. In Familie vertolkte hij enkele jaren de rol van Gijs. Van 2005 tot 2008 speelde hij Johan "Jo" De Klein, de nieuwe bassist van het muziekgroepje Spring in de gelijknamige Ketnet-serie. In 2006 nam hij deel aan Steracteur Sterartiest op Eén, waarin dertien populaire acteurs zich van hun beste muzikale kant lieten zien. Na twaalf weken veroverde hij de derde plaats in de finale, die uiteindelijk werd gewonnen door Stan Van Samang In hetzelfde jaar vond ook Descamps' doorbraak als stemacteur plaats met zijn hoofdrol in de animatiefilm Happy Feet.

Van september 2008 tot janua…Lees verder op Wikipedia