Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het skikampioenschap

Thea Stilton (auteur), Pauline Akkerhuis (vertaler), Valeria Brambilla (illustrator)
De jeugdkampioenschappen skiën komen naar Walviseiland. De Thea Sisters verhuizen een weekje naar de bergen om een speciale editie van de collegekrant hieraan te wijden. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Het skikampioenschap
Auteur
Thea Stilton
Vertaler
Pauline Akkerhuis
Illustrator
Valeria Brambilla Chiara Cebraro
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Una magica notte sulla neve
Uitgever
Amsterdam: De Wakkere Muis, © 2016
119 p. : ill.
ISBN
9789085923718 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Vijf muizenvriendinnen, allemaal afkomstig uit een ander werelddeel, studeren aan het Topford College op Walviseiland en willen net als Thea Stilton (zus van Geronimo) journalist worden. In dit deel komen de jeugdkampioenschappen skiën naar Walviseiland. De Thea Sisters verhuizen een weekje naar de bergen om een speciale editie van de collegekrant hieraan te wijden. Achttiende deel uit de serie ‘Het leven op Topford’*. Eenvoudig, chronologisch verteld verhaal opgebouwd uit korte hoofdstukken. De tekst is uitgevoerd in de inmiddels bekende uitbundige lay-out met tekeningen en tekst in verschillende lettertypen en kleuren. Voorin worden de muizenvriendinnen voorgesteld, achterin plattegronden van Walviseiland en het kasteelachtige schoolgebouw. Omslag en binnenwerk zijn full colour uitgevoerd. Toegankelijk verhaal dat vooral meisjes aan zal spreken. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Over Thea Stilton

Thea Stilton is een personage uit de televisieserie en boekenreeks Geronimo Stilton.

Thea is de jongere zus van Geronimo. Ze is journalist en fotograaf van De Wakkere Muis en is tevens schrijfster. Thea Stilton heeft op het Topford College (Walviseiland, behoort tot Muizeneiland) gezeten en geeft hier nu ook les.

Zie ook

  • Lijst van boeken van Thea Stilton
Lees verder op Wikipedia