Boek
Nederlands

Een warm nestje

An Swerts (auteur), Eline van Lindenhuizen (illustrator)
+1
Een warm nestje
×
Een warm nestje Een warm nestje
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Laura leert over honden in het asiel. Ze wil het liefst voor alle honden zorgen, en bedenkt samen met haar vriend Robbe een plan om ze allemaal te helpen. Prentenboek over hoogsensitiviteit, met kleurenillustraties en informatieve bijlagen. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Hooggevoeligheid
Titel
Een warm nestje
Auteur
An Swerts
Illustrator
Eline van Lindenhuizen
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2022
[42] p. : ill.
ISBN
9789044845495 (hardback)

Besprekingen

Een gevoelig en herkenbaar informatief prentenboek dat hoogsensitiviteit voor kinderen bespreekbaar maakt. Wanneer de klas leert over honden in het asiel, gaat het de gevoelige Laura erg aan het hart. Ze wil zorgen dat zo veel mogelijk honden liefde krijgen en een thuis hebben. Mama stelt voor om elke zondag met een hond uit het asiel te gaan wandelen. Samen met haar vriend Robbe bedenkt Laura een plan om nog meer voor de honden te doen. In vriendelijke taal geschreven. Met fijne illustraties in rustige kleuren. Met informatieve bijlagen voor volwassenen met tips en waarin experts informatie geven over hoogsensitiviteit. An Swerts is een Belgische auteur en zij heeft meerdere prentenboeken geschreven. Het boek maakt deel uit van de serie: ‘Pleister*’, over het bespreekbaar maken van gevoelige onderwerpen. Geschikt om voor te lezen vanaf ca. 6 jaar.

Een warm nestje

Wanneer er in de klas van Laura een meneer uitleg komt geven over honden in het asiel, is Laura meteen verkocht. Ze krijgt het beeld van de honden die geen thuis hebben niet meer uit haar hoofd. Ze vraagt aan haar mama om een hond in huis te nemen, maar dat is niet mogelijk. Mama heeft wel een ander plan: ze kunnen zondag samen een asielhond mee uit wandelen nemen. Laura vindt het heerlijk en het wordt een wekelijkse gewoonte. Toch vindt ze het niet genoeg en samen met haar goede vriend maken ze een foldertje om het probleem van asielhonden aan te kaarten. Zo slagen ze erin om heel wat honden een warm nestje te geven. Het tweede deel van het boek bestaat uit informatie over hoogsensitiviteit, zowel op kinderformaat als voor volwassenen.  Tijdens het verhaal van Laura worden verschillende situaties genoemd die voor hoogsensitieve kinderen een extra uitdaging zijn. Bijvoorbeeld een hoofd vol vragen hebben maar er geen durven stellen, na een dag op school veel nood …Lees verder