Boek
Nederlands
De dertiger Annie, die met haar beroemde vriend een kookprogramma heeft, raakt door een ongeluk dit alles en haar ongeboren kind kwijt, maar probeert met behulp van vrienden en familie een nieuw leven op te bouwen.
Titel
Het suikerhuis
Auteur
Susan Wiggs
Vertaler
Selma Soester
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Family tree
Uitgever
[Amsterdam]: HarperCollins, 2016
382 p.
ISBN
9789402716504 (paperback)

Besprekingen

Annie Rush (30+) heeft een beroemde vriend en met hem een eigen tv-programma over koken. Door een ongeluk verliest ze dit alles, plus haar ongeboren kind. In flashbacks leren we haar achtergrond kennen: haar jeugd in een dorpje in Vermont (VS), haar liefde voor Fletcher (rechter) en haar oma, de groei van haar carrière, uiteindelijk in Californië, en de constante interesse voor ahornsiroop die in de staat waar ze woont uit de suikeresdoorn wordt getapt en veel bewerkingen kent. Uitstekende research! Ook over Fletcher wordt in heden en verleden beschreven. Het perspectief in deze boeiende, niet zo traditionele roman wisselt tussen deze twee protagonisten. Annie leert met behulp van Fletcher, familie en vrienden, na een lange revalidatieperiode, en veel verwikkelingen, weer een nieuw leven opbouwen met een andere liefde en carrière. Goed opgebouwde, zich voortstuwende feelgood roman met vlotte dialogen van een populaire, vaak onderscheiden Amerikaanse schrijfster, ook bekend door histor…Lees verder

Over Susan Wiggs

Susan Wiggs (17 mei 1958) is een Amerikaanse auteur van historische en hedendaagse romans, met name romantische fictie. Haar boeken zijn in vele talen gepubliceerd, waaronder Duits, Frans, Hongaars, Japans, Lets, Nederlands en Russisch. Een aantal van haar boeken is ook op e-boek en als luisterboek verschenen.

Vroege jaren

Wiggs begon als kind al te schrijven. Haar eerste novelle A Book About Some Bad Kids schreef zij toen ze acht jaar was. Ze liet haar droom om romanschrijver te worden tijdelijk rusten, studeerde af aan de Harvard-universiteit en werd wiskundeleraar. Ze bleef echter lezen, vooral dol op liefdesromans. Nadat ze op een avond in 1983 geen leesboeken meer had, begon ze opnieuw te schrijven. Het werd een boek met de werktitel Een boek over sommige slechte volwassenen.

Carrière

Gedurende drie jaar bleef Wiggs schrijven, en in…Lees verder op Wikipedia