Boek
Nederlands

Na zonsondergang

Stephen King (auteur), Hugo Kuipers (vertaler)
Dertien griezelverhalen.
Extra onderwerp
verhalen
Titel
Na zonsondergang
Auteur
Stephen King 1947-
Vertaler
Hugo Kuipers
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Just after sunset
Editie
3
Uitgever
Amsterdam: Sijthoff, 2010
398 p.
ISBN
9789024574001 (paperback)

Besprekingen

Dertien korte verhalen van 'the king of horror', eerder verschenen in o.a. The New Yorker, Esquire en Playboy. De verhalen, drie ervan zijn zo lang dat je van novelles kunt spreken, zijn typisch Stephen King, vakkundig geschreven, lekker weglezende verhalen met originele, verrassende plots en al is het niet altijd horror, onbehaaglijk wordt het wel. Met de langdradigheid en onnodige uitweidingen waaraan zijn romans nog al eens lijden, komt hij in zijn verhalen niet weg. Genieten dus voor de fans. Spannende, lekker weglezende, goede griezelverhalen voor een groot publiek. Met een inleiding over het schrijven van korte verhalen, het genre waarmee Stephen King zijn schrijverschap begon. Achterin aantekeningen over het tot stand komen van de verhalen. Paperback met kleine druk.

Over Stephen King

CC BY 2.0 - Foto van/door Pinguino Kolb

Stephen Edwin King (Portland, Maine, 21 september 1947) is een Amerikaans schrijver van onder meer horror- en sciencefictionverhalen en thrillers. Zijn boeken komen voor op lijsten van bestverkochte boeken, zowel van fictie als non-fictie.

De verhalen van King gaan vaak over onopvallende personages die worden ondergedompeld in toenemend beangstigende situaties. Hij schrijft ook meer literair werk, zoals The Body, later verfilmd als Stand by me, maar ook Rita Hayworth and Shawshank Redemption en The Green Mile, later bekend geworden als films onder de titels The Shawshank Redemption en The Green Mile. Ook The Stand werd na de uitgave van de onverkorte versie verfilmd tot een miniserie (met Gary Sinise en Molly Ringwald in de hoofdrollen).

Biografie

King werd geboren op 21 september 1947 als zoon van Donald en Nellie Ruth Pillsbury-King. Toen hij nog jong was, verliet zijn va…Lees verder op Wikipedia