Zeven Amerikanen, die als kinderen in hun woonplaats in de staat Maine geconfronteerd zijn geweest met de onheilsdaden van een ongrijpbaar monster, maken zich na 27 jaar gereed het eindelijk te vernietigen.
Titel
It
Auteur
Stephen King 1947-
Taal
Engels
Uitgever
London: Hodder, 2011
1376 p.
ISBN
9781444707861 (paperback)

Besprekingen

In een stadje in de Amerikaanse staat Maine vinden rond 1958 diverse inwoners op mysterieuze wijze de dood, hetgeen een clubje van zeven kinderen dermate frappeert, dat zij op zoek gaan naar het ongrijpbare, verschillende gedaanten aannemende wezen, dat alle onheil veroorzaakt. Plotseling komt er een einde aan de vreemde gebeurtenissen. In 1985 slaat het creatuur weer toe en de zeven, inmiddels volwassenen, maken zich gereed om naar hun vroegere woonplaats terug te keren. Eén van hen wordt door het monsterachtige wezen uitgeschakeld. De overigen maken allerlei griezelige, huiveringwekkende gebeurtenissen mee, maar weten tenslotte in een confrontatie het monster te vernietigen. Een omvangrijke "horror story" die zeker spannende, suggestieve gedeelten bevat, maar vooral in de flashbacks bekort had kunnen worden. Uitgave n.a.v de verfilming, die september 2017 in Nederland in première gaat. Pocketuitgave, kleine letter, ruime marge.

Over Stephen King

CC BY 2.0 - Foto van/door Pinguino Kolb

Stephen Edwin King (Portland, Maine, 21 september 1947) is een Amerikaans schrijver van onder meer horror- en sciencefictionverhalen en thrillers. Zijn boeken komen voor op lijsten van bestverkochte boeken, zowel van fictie als non-fictie.

De verhalen van King gaan vaak over onopvallende personages die worden ondergedompeld in toenemend beangstigende situaties. Hij schrijft ook meer literair werk, zoals The Body, later verfilmd als Stand by me, maar ook Rita Hayworth and Shawshank Redemption en The Green Mile, later bekend geworden als films onder de titels The Shawshank Redemption en The Green Mile. Ook The Stand werd na de uitgave van de onverkorte versie verfilmd tot een miniserie (met Gary Sinise en Molly Ringwald in de hoofdrollen).

Biografie

King werd geboren op 21 september 1947 als zoon van Donald en Nellie Ruth Pillsbury-King. Toen hi…Lees verder op Wikipedia