Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Tijdens een lift dwars door de staat Maine ontmoet een student een paar afschuwelijke wezens, waarvan een hem dwingt tot het maken van een verschrikkelijke keuze.
Titel
Achtbaan
Auteur
Stephen King 1947-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Riding the bullet
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2001
95 p.
ISBN
90-245-3978-1

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Riding the bullet was het eerste verhaal dat King na zijn bijna fatale auto-ongeval schreef. Het boek was in eerste instantie alleen als e-book verkrijgbaar. Bij verschijning werd het meer dan een half miljoen keer gedownload, wat het meteen tot best verkocht e-boek ooit bombardeerde. Een kraakversie bleef niet lang uit, zodat iedereen het boek kon downloaden zonder te betalen. Een papieren versie van het verhaal is nog altijd niet verkrijgbaar in de Verenigde Staten, bij ons is het nu wel verschenen onder de titel Achtbaan.

De 21-jarige Alan Parker krijgt een telefoontje van de buurvrouw van zijn moeder, met de melding dat zijn moeder een kleine beroerte heeft gehad. Alan vertrekt meteen van de universiteit van Maine, maar doordat zijn eigen auto defect is, gaat hij liften. Na meegenomen te zijn door een norse verzekeringsman, wordt hij door een vreemde, steeds weer aan zijn kruis tastende bejaarde man meegenomen in een rammelende en naar pis stinkende Dodge. De …Lees verder
De eenentwintigjarige student Alan Parker krijgt te horen dat zijn moeder een hartaanval heeft gehad en besluit te gaan liften, dwars door de staat Maine, naar het ziekenhuis waar zij is opgenomen. Na een lift van een afschuwelijke oude man, komt hij, 's avonds bij volle maan natuurlijk, op een nevelig kerkhof met een geheimzinnige 'verse' grafsteen terecht. Wanneer hij weer verder wil gaan, krijgt hij een lift in een oude Mustang van een man met een onaangename geur die dezelfde naam draagt als die op de grafsteen stond… Deze man dwingt hem tot het maken van een vreselijke keuze. Een kort maar spannend en heerlijk griezelig horrorverhaal, typisch Stephen King. In de Verenigde Staten is dit verhaal alleen als e-book uitgebracht en werd het het populairste e-book tot nu toe ooit verschenen. Normale druk. Zie ook www.stephenking.com.

Over Stephen King

CC BY 2.0 - Foto van/door Pinguino Kolb

Stephen Edwin King (Portland, Maine, 21 september 1947) is een Amerikaans schrijver van onder meer horror- en sciencefictionverhalen en thrillers. Zijn boeken komen voor op lijsten van bestverkochte boeken, zowel van fictie als non-fictie.

De verhalen van King gaan vaak over onopvallende personages die worden ondergedompeld in toenemend beangstigende situaties. Hij schrijft ook meer literair werk, zoals The Body, later verfilmd als Stand by me, maar ook Rita Hayworth and Shawshank Redemption en The Green Mile, later bekend geworden als films onder de titels The Shawshank Redemption en The Green Mile. Ook The Stand werd na de uitgave van de onverkorte versie verfilmd tot een miniserie (met Gary Sinise en Molly Ringwald in de hoofdrollen).

Biografie

King werd geboren op 21 september 1947 als zoon van Donald en Nellie Ruth Pillsbury-King. Toen hi…Lees verder op Wikipedia