Boek
Nederlands

De avonturen van beer Dokus

Stefan Boonen (auteur), Peter Teunissen (illustrator), Bruno Vanden Broecke (verteller)
Zes verhalen over Dokus de Beer. Alle dieren in het Grote Bos zijn dol op hem, want Dokus is heel handig en ook behulpzaam. Met veel kleurenillustraties en cd waarop de verhalen worden voorgelezen. Vanaf ca. 3 jaar.
Titel
De avonturen van beer Dokus
Auteur
Stefan Boonen
Illustrator
Peter Teunissen
Verteller
Bruno Vanden Broecke
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Oogappel, 2014
48 p. : ill. + cd
ISBN
9789002255786 (hardback)

Besprekingen

In een grot bij de Bolderberg, midden in het Grote Bos, woont Dokus de Beer. Dokus is geliefd bij alle dieren, want hij is enorm handig en helpt ook nog eens graag. Dus als er dieren in nood zijn, weten ze Dokus te vinden. Zo rijdt hij op zijn fiets het hele bos door als er een harde storm raast om te zorgen dat alle dieren veilig zijn. En als iedereen stinkt omdat de beek is drooggevallen, zorgt hij voor water en hij weet zelfs wat er gedaan moet worden om een spook te vangen! In het eerste verhaal wordt kennisgemaakt met de bewoners van het bos en in de vijf verhalen erna beleeft Beer Dokus spannende en grappige avonturen. Ze verlopen steeds nét anders dan verwacht, wat ze verrassend en fris maakt. Alle hoofdstukken beginnen met dezelfde alinea, wat het herkenbaar maakt voor de jonge doelgroep. De tekst is in twee kolommen gedrukt en voorzien van grappige kleurrijke tekeningen. Op de bijgevoegde cd worden de verhalen voorgelezen door Bruno Vanden Broecke. Het leestempo en zijn stem …Lees verder

De avonturen van Beer Dokus

Verhalenboekje rond Beer Dokus. Deze leuke beer woont in een grot bij Bolderberg, is zo handig dat hij alle problemen weet op te lossen en is de vriend van alle dieren. Het boek bestaat uit vijf verhaaltjes en start met een korte voorstelling van de bosdieren. Zo is er o.a. Boris de Vos, de meisjes Hert, mevrouw Gans, de zusjes Eend ... Wel eigenaardig: in het bos woont er ook een giraffe! De spannende avonturen gaan over een opkomende storm, een verstopte beek, een spook in het huis van de meisjes Hert, Dokus die leert vliegen en Dokus die een brug maakt. Elk verhaal wordt op identiek dezelfde manier ingeleid: In het grote bos gebeurt er altijd wat. Een tak die kraakt. Een dennenappel die op iemands hoofd valt (Au) ... En dan gaat het kort over één of ander dier, maar het verhaal dat hierop volgt, heeft er helemaal niks mee te zien. Dit is wel wat verwarrend. Bij het boekje zit een luister-cd, ingesproken door Bruno Vanden Broecke. Leuk om te horen, maar niet echt een meerwaarde. …Lees verder

Over Stefan Boonen

CC BY 3.0 - Foto van/door Stefan Boonen

Stefan Boonen (Hamont, 28 oktober 1966) is een Vlaamse kinderboekenschrijver.

Levensloop

Boonen volgde een opleiding schrijnwerkerij en daarna bijzondere jeugdzorg. Nadat hij zijn burgerdienst had vervuld, trok hij naar Leuven, waar hij ging werken als opvoeder in de bijzondere jeugdzorg. Sinds 1999 is hij fulltime schrijver.

In 2000 verscheen zijn eerste boek, het voorleesboek Hoor je me!. Sindsdien heeft hij tientallen titels op zijn naam geschreven, voor kinderen tussen 3 en 15 jaar. Hij schrijft zowel prentenboeken, voorleesboeken als leesboeken. Ook de genres waarin hij schrijft zijn uiteenlopend. Hij schrijft zowel spannende/avontuurlijke/grappige boeken als verhalen over ernstige thema's. Meerdere boeken werden vertaald, enkele bewerkt voor theater of televisie.

Naast kinderboeken werkt Boonen mee aan theaterprojecten en was hij de bezieler van het literaire tijdschrift Zulma.

Stefan Boon…Lees verder op Wikipedia