Boek
Engels

Love and other thought experiments

Sophie Ward (auteur)

Love and other thought experiments

De parallelle levens van een familie van een jongen met twee moeders en twee vaders neemt door een gebeurtenis een plotselinge wending.
Titel
Love and other thought experiments
Auteur
Sophie Ward
Taal
Engels
Uitgever
London: Corsair, 2020
259 p.
ISBN
9781472154606 (paperback)

Besprekingen

Ingenieuze, boeiende en prettig leesbare roman van de Britse auteur, actrice en filosofe. Het koppel Eliza en Rachel wordt op de proef gesteld als Rachel beweert dat er een mier in haar oog gekropen is. Als wetenschapster betwijfelt Eliza dit, maar Rachel maakt het tot een lakmoesproef van vertrouwen. Dit wordt nog versterkt doordat Rachel zwanger blijkt als gevolg van KI door de bevriende Hal en van een jongen bevalt, Arthur genaamd. Een intermezzo-verhaal van de Turks-Cypriotische jongen Ali dat vervolgens in drie verschillende variaties verteld wordt (hij verdrinkt, wordt gered door een vriend, zwemt zelf aan de kant) blijkt de mal voor de verschillende levensvariaties van de ongewone familie à la 'Leven na leven' van Kate Atkinson. Als Rachel vroeg aan kanker sterft wordt Arthur vooral door Eliza en Greg, de vriend van Hal, opgevoed en als latere astronaut wil hij haar in een ander universum terug vinden. Of niet, gezien de fascinerende SF-Matrix-filmachtige wending die volgt. Ge…Lees verder

Over Sophie Ward

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Rena Brannan

Sophie Ward (Londen, 30 december 1964) is een Britse actrice.

Biografie

Ward werd geboren in Londen als dochter van acteur Simon Ward. Zij studeerde af in literatuur en filosofie aan The Open University.

Ward begon in 1976 als jeugdactrice met acteren in de televisieserie Shadows, waarna zij nog meerdere rollen speelde in televisieseries en films. Zo is zij bekend van haar rol als dr. Helen Trent in de televisieserie Heartbeat (2004-2006).

Ward was van 1988 tot en met 1996 getrouwd met wie zij twee kinderen heeft. Na dit huwelijk maakte zij bekend dat zij lesbisch is en trouwde in 2000 met een andere vrouw.

Filmografie

Films

Uitgezonderd korte films.

  • 2020 - Picture Perfect Royal Christmas - als koningin Gloriana
  • 2011 - Jane Eyre - als Lady Ingram
  • 2009 - Book…Lees verder op Wikipedia