Boek
Nederlands

Het kleinste pietje

Sjoerd Kuyper (auteur), Harmen Van Straaten (illustrator)
+1
Het kleinste pietje
×
Het kleinste pietje Het kleinste pietje
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
De vader van Broes is vriend van Sinterklaas. Broes wil ook als piet helpen! Als zijn vader met andere ouders en familieleden vertrekt naar Spanje, gaat Broes stiekem mee. Prentvertelling met vrolijk gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Het kleinste pietje
Auteur
Sjoerd Kuyper
Illustrator
Harmen Van Straaten 1958-
Taal
Nederlands
Uitgever
[Hoorn]: Hoogland & Van Klaveren, 2015
[24] p. : ill.
ISBN
9789089672018 (hardback)

Besprekingen

Broes’ vader wekt als piet voor Sinterklaas. Als het pietenpak van de stomerij komt, weet Broes dat het weer Sinterklaastijd is. Heel graag wil hij zelf ook vriend/piet van Sinterklaas worden. Hij verstopt zich in de bus die alle moeders en vaders die ook piet zijn, komt ophalen. Sinterklaas weet maar een oplossing: dat Broes ook een piet(je) wordt. Dit vriendelijke prentenboek is een zelfstandig vervolg op 'De vrienden van Sinterklaas', waarin de traditionele Zwarte Piet niet meer voorkomt. De pieten zijn vrienden van Sinterklaas en kiezen als schmink hun favoriete kleur. De invalshoek van dit Sinterklaasverhaal is origineel; de tekst goed geschreven en doorspekt met stukjes uit bekende sinterklaasliedjes. De prachtige kleurige tekeningen passen goed bij de sfeer van het verhaal. Met de figuur Zwarte Piet is radicaal afgerekend op een manier die voor 'gelovige' kinderen misschien moeilijk te vatten is: ouders, ooms en tantes zijn de pieten. Als voorlees- en kijkboek heel geschikt voo…Lees verder

Over Sjoerd Kuyper

Sjoerd (Frans) Kuyper (Amsterdam, 6 maart 1952) is een Nederlands schrijver. Hoewel hij ook schrijft voor volwassenen, is Kuyper vooral bekend geworden door zijn werk voor kinderen. Hij beperkt zich daarbij niet tot boeken hij schrijft ook scenario’s, musicals, gedichten, brieven en liedjes. Zijn werk kenmerkt zich, niet alleen door een grote verbeeldingskracht en door het poëtische taalgebruik, maar ook door een grote sociale betrokkenheid. Voor zijn hele oeuvre kreeg hij in 2012 de Theo Thijssen-prijs voor kinder- en jeugdliteratuur. Volgens de jury verzoent Kuyper in zijn boeken leesbaarheid met diepgang; ‘Hij kan moeilijke dingen, grootse dingen zelfs, vertellen in een eenvoudige taal, die zich nestelt in je hoofd en blijft rondzingen als een liedje. Een erg mooi liedje’ Zijn vakmanschap laat Kuyper, volgens Joke Linders, recensent kinder- en jeugdliteratuur, ook zien door een geraffineerd en zuiver kindperspectief.

Zeer succesvol waren de boeken over de kleuter Ro…Lees verder op Wikipedia

Suggesties