Dvd
Engels

Murder on the Orient Express

Sidney Lumet (regisseur), Agatha Christie (naar het werk van), Paul Dehn (scenarist)

Murder on the Orient Express

Sidney Lumet (regisseur), Agatha Christie (naar het werk van), Paul Dehn (scenarist)
Taal
Engels
Uitgever
Universal Studios, 2004
1 dvd-video
Oorspr. opname
1974
Speelduur
ca. 125 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands, Portugees
EAN
5050582234589

Over Sidney Lumet

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door gdcgraphics at https://www.flickr.com/photos/gdcgraphics/

Sidney Lumet (Philadelphia, 25 juni 1924 – New York, 9 april 2011) was een Amerikaans regisseur.

Lumet heeft meer dan 50 films op zijn conto staan. De bekendste werken zijn 12 Angry Men (1957), Dog Day Afternoon (1975) en Network (1976). In 2005 won hij een Oscar voor zijn gehele oeuvre. Lumet was eerst een acteur en later pas regisseur. Zijn vader was een acteur van het Yiddish theater en zijn moeder was een danseres. Lumet maakte zijn debuut in het New Yorkse Yiddish Art Theater. Hij was toen 4 jaar.

Hij overleed in Manhattan door complicaties bij een maligne lymfoom.

Filmografie

  • 1957: 12 Angry Men
  • 1958: Stage Struck
  • 1959: That Kind of Woman
  • 1959: The Fugitive Kind
  • 1961: Vu du pont
  • 1962: Long Day's Journey Into Night
  • 1964: The Pawnbroker
  • 1964: Fail-Safe
  • Lees verder op Wikipedia