Boek
Nederlands

Wat klein konijntje hoorde ...

Sheryl Webster (auteur), Tim Warnes (illustrator)
+1
Wat klein konijntje hoorde ...
×
Wat klein konijntje hoorde ... Wat klein konijntje hoorde ...
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Klein Konijntje heeft geen zin om met zijn moeder naar buiten te gaan als het zo hard waait. Buiten denkt hij dat hij alles doet wat Groot Konijn zegt. Vierkant prentenboek met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Wandelen, Wind, Horen
Titel
Wat klein konijntje hoorde ...
Auteur
Sheryl Webster
Illustrator
Tim Warnes
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
What small rabbit heard
Editie
1
Uitgever
Utrecht: Veltman, 2010
[26] p. : ill.
ISBN
9789048301904 (hardback)

Besprekingen

Klein Konijntje heeft helemaal geen zin om met zijn moeder naar buiten te gaan, hij is lekker aan het spelen en buiten waait het te hard. Wat Groot Konijn onderweg allemaal tegen hem zegt, verstaat hij door de harde wind nauwelijks. Hij maakt er zelf iets leuks van en zo wordt de wandeling toch een succes. Vierkant prentenboek met een verhaal dat door de vele herhalingen in de tekst geschikt is om aan jonge kinderen voor te lezen. De opdrachten die Klein Konijn denkt te horen rijmen op de uitroepen van Groot Konijn. De letters zijn in wisselende grootte tussen de illustraties afgedrukt. Deze zijn meestal paginagroot; levendig, vrolijk gekleurd en zacht omlijnd. Zowel de illustraties als het felgele omslag, met een afbeelding van de hoofdpersoon, zullen zeker aan spreken. Een lief verhaal, waar de moraal wat dik op ligt. Vanaf ca. 4 jaar.

Wat Klein Konijntje hoorde ...

Groot Konijn wil dat Klein Konijn mee gaat wandelen. Klein Konijn vindt er niks aan, want het waait veel te hard. Maar Groot Konijn sleurt Klein Konijn mee naar buiten en zegt dat hij in haar buurt moet blijven. Maar omdat het zo hard waait, vervormen de woorden van Groot Konijn en Klein Konijn hoort steeds iets anders. Als Groot Konijn zegt geef me je hand, verstaat Klein Konijn: spring in het zand. Wanneer ze zegt blijf bij mij verstaat Klein Konijn; rol op je zij. Zo onstaan er gekke situaties die ervoor zorgen dat Klein Konijn de wandeling reuzefijn gaat vinden.
Voorleesverhaal met grappige situaties en illustraties die er wel mogen zijn.