Boek
Nederlands

De humanisten : dromers, denkers en onderzoekers die de wereld veranderden

Sarah Bakewell (auteur)
+1
De humanisten : dromers, denkers en onderzoekers die de wereld veranderden
×
De humanisten : dromers, denkers en onderzoekers die de wereld veranderden De humanisten : dromers, denkers en onderzoekers die de wereld veranderden

De humanisten : dromers, denkers en onderzoekers die de wereld veranderden

Verhandeling over het humanisme, de geschiedenis van dit gedachtegoed en de ontdekkingen die deze vrijdenkers hebben gedaan in de wetenschap, filosofie, literatuur en beeldende kunst. Met zwart-witillustraties.
Titel
De humanisten : dromers, denkers en onderzoekers die de wereld veranderden
Auteur
Sarah Bakewell
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Humanly possible : seven hundred years of humanist freethinking, enquiry and hope
Uitgever
Amsterdam: Ten Have, 2023
512 p. : ill.
ISBN
9789025911294 (paperback)

Besprekingen

Een diepgaand boek over de geschiedenis van het humanisme, het verhaal van mensen die zelf wilden denken, los van traditie en georganiseerde religie. Deze vrijdenkers hebben het wereldbeeld gevormd dat in het Westen nog steeds het onze is en hebben baanbrekende ontdekkingen gedaan in wetenschap, filosofie, literatuur en beeldende kunst. In dit boek onderzoekt de auteur wat humanisme is en hoe het door de geschiedenis heen tot bloei is gekomen ondanks tegenstand van fanatici, mystici, tirannen en cultuurpessimisten. Helder en met diepgang geschreven. Geschikt voor een geoefende lezersgroep. Met foto’s, portretten en illustraties in zwart-wit. Sarah Bakewell (Bournemouth, 1963) is schrijver, conservator, biograaf en boekhandelaar. Ze schreef meerdere boeken. Haar werk werd in meerdere landen uitgegeven.

Over Sarah Bakewell

CC BY 3.0 - Foto van/door David Shankbone

Sarah Bakewell (Bournemouth, 3 april 1963) is een Brits schrijver en docent Creatief Schrijven aan de Universiteit van Oxford. Haar bekendste boek is At the Existentialist Café: Freedom, Being, and Apricot Cocktails (De existentialisten) (2016), een geschiedschrijving van de existentialitische stroming, gevormd door filosofen zoals Jean-Paul Sartre, Simone de Beauvoir en Maurice Merleau-Ponty. Bakewell benadrukt in dit boek het belang voor ieder mens om welbewust zin te geven aan het bestaan.

Biografie

Sarah Bakewell bracht haar eerste levensjaren door in Bournemouth, maar toen ze vijf jaar oud was huurden haar ouders een camper, waarmee ze twee jaar lang door India trokken. Ze vestigden zich daarna in Sidney, waar haar vader boeken verkocht en haar moeder in een bibliotheek werkte.

Toen Bakewell 16 jaar oud was kocht ze het boek La Nausée, geschreven door Jean-Paul Sartre. Zonder het boek helema…Lees verder op Wikipedia