Boek
Nederlands

Ik ben

Sam Bettens (auteur)
Autobiografie van de Belgische zanger (1972) over zijn carrière en zijn identiteit als rockster, vader en transman. Met zwart-witfoto’s.
Extra onderwerp
Knack Encore, NRC, boeken
Titel
Ik ben
Auteur
Sam Bettens 1972-
Taal
Nederlands
Uitgever
[Amsterdam]: Das Mag Uitgevers, 2023
173 p. : ill.
ISBN
9789493248878 (paperback)

Besprekingen

Een persoonlijk verhaal van de Belgische zanger Sam Bettens (1972).Na de monsterhit ‘Not an addict‘ uit 1996 begon de Belgische band K’s Choice aan een wilde rit langs de grootste festivals over de hele wereld, met Sam (toen nog Sarah) Bettens als rebellerend gezicht. Maar hoeveel ruimte voor identiteit heb je voor het oog van tienduizenden? Sam Bettens heeft zijn leven lang onderzocht wie hij was en hoe hij daarin gevormd is. Een rockster, maar ook een transman, vader, stiefvader en brandweerman. Tegenwoordig treedt Sam op met de band Rex Rebel en K’s Choice en woont hij in Californië met zijn vrouw en kinderen. Openhartig en toegankelijk geschreven. Met zwart-witfoto’s.Sam Bettens (Kapellen, 1972) is een zanger en gitarist.

Over Sam Bettens

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Dirk Annemans

Sam Bettens (Kapellen, 23 september 1972 als Sarah Bettens) is een Belgische zanger, vooral bekend van K's Choice.

Loopbaan

In het begin van de jaren negentig speelde Bettens samen met broer Gert in een amateurbandje, The Basement Plugs. Onder de naam The Choice brachten ze in 1993 hun debuutalbum uit. In hetzelfde jaar nam Bettens onder de artiestennaam Sara Beth twee singles op: I'm so lonesome I could cry (een cover van Hank Williams sr.) en Why don't you try me (een duet met Frankie Miller). Beide nummers bereikten de top 10 van de Vlaamse hitlijsten.

Nadat The Choice zijn naam veranderd had in K's Choice, brak de band door met het album Paradise in Me en de hit Not an Addict. Hierna volgden nog een aantal studioalbums en hits.

In 1999 had de band een gastrol in de serie Buffy the Vampire Slayer seizoen 3 aflevering 16.

Toen K's Choice in 2003 besloot om ee…Lees verder op Wikipedia