Boek
Nederlands

Het gouden rijk : het laatste gevecht begint hier

S.A. Chakraborty (auteur), De Vertaalzusjes (vertaler)
+1
Het gouden rijk : het laatste gevecht begint hier
×
Het gouden rijk : het laatste gevecht begint hier Het gouden rijk : het laatste gevecht begint hier

Het gouden rijk : het laatste gevecht begint hier

In de reeks:
Genre:

Een betoverende fantasytrilogie voor de fans van Sarah J. Maas, Holly Black, V.E. Schwab én natuurlijk die van S.A. Chakraborty zelf

Nadat een brute veldslag de stad van haar magie heeft beroofd, is het aan Nahid als leider om, samen met haar herrezen commandant Dara, de vrede te herstellen. Ze moeten de verbrokkelde alliantie herstellen en een onbetrouwbaar, strijdend volk stabiliseren.

Titel
Het gouden rijk : het laatste gevecht begint hier
Auteur
S.A. Chakraborty
Vertaler
De Vertaalzusjes
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The empire of gold
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2023
731 p. : kaarten
ISBN
9789022594728 (hardback)

Over S.A. Chakraborty

Shannon A. Chakraborty (New Jersey, 7 december 1985) is een Amerikaans schrijfster van historische fantasy en speculatieve fictie. Ze brak in 2017 door met de Daevabad-trilogie.

Biografie

Chakraborty is geboren en getogen in New Jersey uit katholieke ouders en bekeerde zich in haar tienerjaren tot de islam.

Chakraborty studeerde geschiedenis van het Midden-Oosten en internationale betrekkingen in de Verenigde Staten en Caïro (Egypte). Na het afronden van haar studies schreef ze De bronzen stad (The City of Brass), het eerste boek van de Daevabad-trilogie, dat in 2017 werd gepubliceerd en een internationale bestseller werd. Haar werk is vertaald in meer dan een dozijn talen waaronder het Nederlands en werd genomineerd voor de Hugo Award, Locus Award, World Fantasy Award, Crawford Award en de Astounding Award for Best New Writer.

Bibliografie

Lees verder op Wikipedia