Boek
Nederlands

De koperen koning : een nieuwe eeuw nadert

S.A. Chakraborty (auteur), De Vertaalzusjes (vertaler)
+1
De koperen koning : een nieuwe eeuw nadert
×
De koperen koning : een nieuwe eeuw nadert De koperen koning : een nieuwe eeuw nadert

De koperen koning : een nieuwe eeuw nadert

In de reeks:
Genre:
Na de verwoestende slag in Daêvabad probeert Nahri een nieuw leven op te bouwen, zonder de bescherming van de djinn die haar hart stal of de prins die ze als haar vriend beschouwde.
Extra onderwerp
BookTok, TikTok, Fantasy; Romans
Titel
De koperen koning : een nieuwe eeuw nadert
Auteur
S.A. Chakraborty
Vertaler
De Vertaalzusjes
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The kingdom of Copper
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2022
590 p.
ISBN
9789022594711 (hardback)

Besprekingen

Na een verwoestende slag moet Nahri een nieuw pad voor zichzelf banen, zonder de bescherming van de djinn die haar hart stal of de prins die ze als haar vriend beschouwde. Prins Ali is verbannen uit zijn voorouderlijk land en dreigt door de grote druk een verschrikkelijk familiegeheim te onthullen. In het noorden broeit er een onvoorziene dreiging. Spannend, meeslepend en zeer toegankelijk geschreven. Met kaarten van de fictieve wereld. S.A. Chakraborty studeerde geschiedenis van het Midden-Oosten en internationale betrekkingen in de Verenigde Staten en Egypte. Na het afronden van haar studie schreef ze de Daêvabad- trilogie, die een internationale bestseller werd. Haar boeken zijn vertaald in meer dan twaalf landen en werden genomineerd voor meerdere prijzen. Ze woont in New Jersey.

Over S.A. Chakraborty

Shannon A. Chakraborty (New Jersey, 7 december 1985) is een Amerikaans schrijfster van historische fantasy en speculatieve fictie. Ze brak in 2017 door met de Daevabad-trilogie.

Biografie

Chakraborty is geboren en getogen in New Jersey uit katholieke ouders en bekeerde zich in haar tienerjaren tot de islam.

Chakraborty studeerde geschiedenis van het Midden-Oosten en internationale betrekkingen in de Verenigde Staten en Caïro (Egypte). Na het afronden van haar studies schreef ze De bronzen stad (The City of Brass), het eerste boek van de Daevabad-trilogie, dat in 2017 werd gepubliceerd en een internationale bestseller werd. Haar werk is vertaald in meer dan een dozijn talen waaronder het Nederlands en werd genomineerd voor de Hugo Award, Locus Award, World Fantasy Award, Crawford Award en de Astounding Award for Best New Writer.

Bibliografie

Lees verder op Wikipedia