Boek
Nederlands

Het slechte pad

Robert Galbraith (auteur), Sabine Mutsaers (vertaler)
Titel
Het slechte pad
Auteur
Robert Galbraith
Vertaler
Sabine Mutsaers
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Career of evil
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2016
575 p.
Aantekening
Robert Galbraith is een pseudoniem van J.K. Rowling
ISBN
9789022575970 (paperback)
Andere talen:

Besprekingen

Zeg het met een song

In de Classics 1000 van Radio 1 staat 'Don't fear the reaper' van de Amerikaanse hardrockgroep Blue Öyster Cult (BOC) op nummer 577. De sixtiesband is nog steeds actief, maar dit nummer is hun enige klassieker. 

Nu krijgt de groep opnieuw alle aandacht omdat Robert Galbraith, het pseudoniem waaronder J.K. Rowling al drie misdaadverhalen heeft geschreven, in Het slechte pad uit meer dan vijftig songs van de groep citeert. De gruwelijke moordenaar in het boek stuurt flarden teksten van BOC mee met ledematen die hij laat bezorgen aan Cormoran Strike en zijn assistente Robin Ellacott, de speurders in Galbraiths boeken. Strike zelf verloor een onderbeen toen hij vocht in Afghanistan. Nu is hij privédetective. Hij weet zeker dat hij de moordenaar kent en heeft een aantal valabele kandidaten. Onder hen is ook zijn stiefvader, een voormalige rockster die wordt verdacht van de moord op de moeder van Strike, ooit een bekende groupie. Veroordeeld werd hij echter nooit.

Er bestaat zoiets als je aangetrokken voelen tot mensen met een amputatie of een lichamelijk gebrek. Galbraith is niet de eerste die deze uitzonderlijke vorm van seksuele opwinding …Lees verder

Privédetective Cormoran Strike en zijn assistente, de mooie Robin Ellacott, krijgen te maken met een bijzonder gewetenloze moordenaar, die het ook nog eens op hen persoonlijk heeft gemunt. De politie wordt ingeschakeld als Robin een doos met de gruwelijke inhoud van een afgehakt vrouwenbeen krijgt toegestuurd, maar Cormoran en Robin gaan ook zelf op onderzoek uit. De verdachten zijn mannen uit Cormorans verleden, die indertijd door Cormorans toedoen zijn opgepakt en nu weer vrij rondlopen. Het privéleven van de beide hoofdpersonen speelt ook een belangrijke rol in het verhaal. Zo twijfelt Robin sterk over haar aanstaande huwelijk met haar verloofde die jaloers is op haar betrokkenheid bij haar werk en haar baas. Het verhaal is uitstekend opgebouwd met steeds weer nieuwe, spannende wendingen. De hoofdpersonen zijn sympathiek en de secundaire personages worden overtuigend neergezet. Dit is het zelfstandig te lezen derde deel in een serie met detective Cormoran Strike. Robert Galbraith i…Lees verder

Over Robert Galbraith

CC BY 2.0 - Foto van/door Daniel Ogren

Joanne (Jo) Rowling (Yate bij Bristol, 31 juli 1965) is een Britse schrijfster. Ze is het bekendst als de schepper van de Harry Potter-fantasyserie. De Harry Potter-boeken kregen wereldwijd veel aandacht en wonnen meerdere prijzen, er zijn meer dan 500 miljoen exemplaren van verkocht. De boeken vormden de basis voor de Harry Potter-filmserie, waarbij Rowling in twee van de acht delen als producer optrad. Rowlings ouders heten Peter Rowling en Anne Volant Rowling.

Rowling schreef vooral onder de naam J.K. Rowling, waarin de 'K' staat voor de naam van haar oma Kathleen. In werkelijkheid heeft Rowling geen tweede naam. De 'K' heeft ze toegevoegd toen de uitgever van de Harry Potter-boeken stelde dat jongens geen boeken zouden lezen die geschreven zijn door een vrouw. Door alleen haar initiaal te gebruiken zou dat worden verbloemd. Enkel de 'J' vond ze te weinig, dus werd er een initiaal bij bedacht.

Een deel van haar latere boeken…Lees verder op Wikipedia