Boek
Nederlands

De Giraffe, de Peli en Ik

Roald Dahl (auteur), Quentin Blake (illustrator), Huberte Vriesendorp (vertaler)
+1
De Giraffe, de Peli en Ik
×
De Giraffe, de Peli en Ik De Giraffe, de Peli en Ik
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Nadat Billy vriendschap heeft gesloten met de Giraffe, de Pelikaan en de bruine Aap, worden zij perfecte glazenwassers. Prentvertelling met fantasievolle illustraties in kleur. Vanaf ca. 9 jaar; voorlezen vanaf ca. 5 jaar.
Titel
De Giraffe, de Peli en Ik
Auteur
Roald Dahl
Illustrator
Quentin Blake
Vertaler
Huberte Vriesendorp
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The Giraffe and the Pelly and me
Uitgever
Utrecht: Uitgeverij De Fontein Jeugd, 2016
79 p. : ill.
ISBN
9789026139468 (hardback)

Besprekingen

Het jongetje Billy, dat er vurig naar verlangt zelf een grote snoepwinkel te bezitten, sluit vriendschap met een wonderlijk drietal: een giraffe, een pelikaan en een aap. Door hun specifieke eigenschappen verstandig te bundelen, worden ze een perfect stel glazenwassers, belanden bij een excentrieke hertog die onmetelijk veel ongewassen ramen heeft en lossen en passant een diefstal op. Het zeer fantasierijke, smakelijke verhaal wordt met vaart verteld in originele en soms ongebruikelijke woorden. Deze heruitgave is geïllustreerd met zwart-witte penillustraties van Quentin Blake die ongedwongen, karikaturaal, onzinnig en zeer sprekend zijn. Ze vormen vooral wat de sfeer betreft een waardevolle aanvulling op de tekst. De Engelse tekst in de illustraties is niet vertaald. De vorm van de tekstblokken wordt bepaald door de ertussen geplaatste tekeningen. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Over Roald Dahl

Roald Dahl (Llandaff, Zuid-Wales, 13 september 1916 – Oxford, 23 november 1990) was een Brits schrijver.

Hij schreef boeken voor zowel kinderen als volwassenen. Zijn schrijfstijl was bijzonder: de verhalen voor volwassenen zijn vaak bizar en die voor kinderen grappig, vreemd, onvoorspelbaar, griezelig en af en toe enigszins sadistisch. Zijn kinderboeken werden van tekeningen voorzien door Quentin Blake. Ze werden in Nederland zowel door de Griffeljury als door de Kinderjury verschillende malen bekroond. Zijn verhalen voor volwassenen waren over het algemeen kort en vertoonden vaak een verrassende wending aan het eind. De boeken Boy en Solo zijn autobiografisch.

Biografie

Jeugd

Roald Dahl werd in 1916 in Llandaff, Cardiff (Wales) geboren als kind van Noorse ouders, Harald Dahl en Sofie Magdalene Dahl-Hesselberg. Roald werd vernoemd naar de poolreiziger Roald Amundsen, een nati…Lees verder op Wikipedia