Boek
Nederlands

Knuf wil geen luizen

Rik De Wulf (auteur), Gerlinde Vandenberghe (illustrator)
+1
Knuf wil geen luizen
×
Knuf wil geen luizen Knuf wil geen luizen
In de reeks:
Knuf; 3
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Papa ontdekt dat Kamiel luizen heeft, net als andere kinderen op school. Samen gaan ze naar de apotheek om luizenshampoo te kopen. Kamiel besluit Knuf en de andere knuffels ook te wassen. Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Luizen
Titel
Knuf wil geen luizen
Auteur
Rik De Wulf 1958-
Illustrator
Gerlinde Vandenberghe
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Mechelen: Bakermat, 2012
[28] p. : ill.
ISBN
9789054619697 (hardback)

Besprekingen

Kamiel heeft luizen. Samen met zijn vader gaat hij naar de apotheek om luizenshampoo te kopen. Kamiel schaamt zich, maar de mevrouw van de apotheek is heel aardig. Als Kamiel shampoo in zijn haar heeft, gaat hij daarna al zijn knuffels – eerst zijn lievelingsknuffel Knuf – ook bewerken met shampoo. Vader legt uit dat dat niet nodig is, luizen wonen alleen graag bij mensen. Kleurig prentenboek in verschillende tekentechnieken. Met kleurpotlood ingekleurd, onderdelen gevuld met foto’s en bewerkt met de computer. De mensen zijn stereotiep getekend, gezichtsuitdrukkingen karikaturaal aangegeven. Het onderwerp wordt op het niveau van een kleuter uitgelegd, de omgeving is veilig. Kamiel heeft een vader die hem elke dag ophaalt van school en hem verzorgt. Een moeder is niet in beeld. Over Kamiel en zijn knuffel Knuf verschenen nog drie prentenboeken, waaronder 'Knuf en zijn idool'*. Vanaf ca. 3 jaar.

Over Rik De Wulf

Rik De Wulf (Sint-Jans-Molenbeek, 18 juni 1958), ook bekend als Rik DeWulf, is een Belgisch striptekenaar. Samen met Marc Daniëls runde hij Studio Max! tussen 1999 en 2010.

Carrière

De Wulf studeerde economie en moderne talen. Als autodidact leerde hij het vak van striptekenaar en -auteur. In 1984 publiceerde hij de strip Happy in de bijlage van de krant De Standaard – Het Nieuwsblad, dat tot 1989 daarin verscheen. Uitgeverij Infodok gaf in 1985 deze verhalen in albumvorm uit. Het jaar erna publiceerde De Standaard acht kortverhalen over Koning Arthur in hun vakantieboeken. Vanaf 1989 tot 2002 werkte De Wulf voor de studio van Merho die de strip De Kiekeboes maakte.

In 1999 richtte hij samen met Marc Daniëls Studio Max! op. Zij bedachten de strip Stam en Pilou voor de jeugdfilatelie van de Belgische Post, die vanaf 2000 in albumvorm werd uitgebracht. In 2010 …Lees verder op Wikipedia