Boek
Nederlands

Waar is mijn kostuum?

Pim Lammers (bewerker)

Waar is mijn kostuum?

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Burgemeester Fleck is de baas van de stad. Op een dag is hij zijn pak kwijt. Niemand herkent hem! Wat nu? Verhaal over Lego City. AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.
Onderwerp
Verkleden
Leesniveau
AVI E3, AVI 3
Titel
Waar is mijn kostuum? / vertaald en herverteld door Pim Lammers
Bewerker
Pim Lammers
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Costume capers
Uitgever
Amsterdam: Billy Bones, 2021
47 p. : ill.
ISBN
9789030508229 (hardback)

Besprekingen

Salomon Fleck is de baas van de stad, oftewel burgemeester. Hij is zijn kostuum (een maïskolf) kwijt en niemand herkent hem meer. Hij probeert meerdere pakken, o.a. een vliegtuigpak en een tutu, maar niets helpt. Dan ontwaakt hij uit zijn droom en gaat aan het werk in zijn gebruikelijke kleding. Een leesoefenboek met royale bladspiegel, korte zinnen en veel kleurrijke illustraties. Deze zijn bekend van de vele YouTube filmpjes, spelletjes en Legopakketten. De vertaling is slecht, veelal letterlijk uit het Engels. Waarom spreken van kostuum, terwijl het om een pak gaat? Voorin worden alle personen voorgesteld. Moeilijke Engelse namen van deze personen (Billy McCloud, Madison Yea) worden omzeild door in de tekst een pictogram af te beelden. Het boekje besluit met enkele korte leesvragen en een bladzijde die gepersonaliseerd kan worden. Kinderen zullen veel herkenning zien in deze serie, die op meerdere niveaus wordt uitgegeven. In dezelfde opzet verscheen onder meer ‘Lego City: ik help …Lees verder

Over Pim Lammers

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Pim Lammers

Pim Lammers (2 oktober 1993) is een Nederlandse schrijver.

Loopbaan

Lammers studeerde politicologie en Nederlandse taal & cultuur aan de Universiteit van Amsterdam. In 2017 verscheen zijn eerste prentenboek, Het lammetje dat een varken is, met illustraties van Milja Praagman. Het was het allereerste Nederlandse transgender-prentenboek. In 2018 werd het boek bekroond met een Zilveren Griffel en daarmee werd Lammers op 24-jarige leeftijd de jongste winnaar van een Zilveren Griffel ooit. Naast kinderboeken schrijft hij ook voor volwassenen.

Lammers werd in 2023 door het CPNB uitgekozen om het kinderboekenweekgedicht te schrijven. Toen er op sociale media passages rondgingen uit zijn korte verhaal Trainer (2016, voor volwassenen), dat gaat over intimiteiten tussen een jongen en diens voetbaltrainer, kreeg hij doodsbedreigingen en trok hij zich terug.

Prijzen