Boek
Nederlands

In vuur en vlam

Pim Lammers (auteur), Silvie Buenen (illustrator)
+1
In vuur en vlam
×
In vuur en vlam In vuur en vlam
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Loes, Pip en Tes zijn druk. Er is brand bij Tim en Rik. En dan is ook nog de ring van Tim weg. Die was voor het feest van Rik en Tim. Komt het feest nog goed? AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Brandweer
Leesniveau
AVI M3, AVI 2
Titel
In vuur en vlam
Auteur
Pim Lammers
Illustrator
Silvie Buenen
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2020
25 p. : ill.
ISBN
9789048738472 (hardback)

Besprekingen

Bij de brandweer komt een oproep binnen dat er een man in een boom zit die er niet meer uit durft. Loes, Pip en Tes gaan er met hun brandweerauto heen en redden Tim die zijn poes uit de boom wilde halen. Eerst wordt de poes gered en aan Rik, een omstander, gegeven. Een tijdje later komt er een oproep over een brand in de keuken binnen. Deze oproep komt van Tim die daar met Rik naar de brand staat te kijken, en weer een tijdje later wordt de brandweer opgeroepen omdat Tim een ring in het water heeft laten vallen, ook al is de brandweer daar natuurlijk eigenlijk niet voor. Bijzonder geslaagd verhaal over een brandweerteam dat helemaal uit vrouwen bestaat. Erg mooi hoe de ontluikende liefde tussen twee jongens, tot aan het feest omdat ze gaan samenwonen toe, is verwerkt in het verhaal. De tekst met sprankelende dialogen is op AVI-M3-niveau (geen hoofdletters, éénlettergreepwoorden), maar zeker niet kinderachtig, voorzien van vrolijke, dynamische illustraties. Het boekje met een titel met…Lees verder

Over Pim Lammers

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Pim Lammers

Pim Lammers (2 oktober 1993) is een Nederlandse schrijver.

Loopbaan

Lammers studeerde politicologie en Nederlandse taal & cultuur aan de Universiteit van Amsterdam. In 2017 verscheen zijn eerste prentenboek, Het lammetje dat een varken is, met illustraties van Milja Praagman. Het was het allereerste Nederlandse transgender-prentenboek. In 2018 werd het boek bekroond met een Zilveren Griffel en daarmee werd Lammers op 24-jarige leeftijd de jongste winnaar van een Zilveren Griffel ooit. Naast kinderboeken schrijft hij ook voor volwassenen.

Lammers werd in 2023 door het CPNB uitgekozen om het kinderboekenweekgedicht te schrijven. Toen er op sociale media passages rondgingen uit zijn korte verhaal Trainer (2016, voor volwassenen), dat gaat over intimiteiten tussen een jongen en diens voetbaltrainer, kreeg hij doodsbedreigingen en trok hij zich terug.

Prijzen