Boek
Nederlands

Op bezoek bij ... een zanger!

Pim Lammers (auteur), Pim Lammers (vertaler)
+1
Op bezoek bij ... een zanger!
×
Op bezoek bij ... een zanger! Op bezoek bij ... een zanger!

Op bezoek bij ... een zanger!

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De beste vrienden Madison en Billy gaan voor de Lego-krant de beroemde zangeres Poppy Starr interviewen. Verhaal over Lego City. Met gekleurde illustraties. AVI E3. Vanaf 6,5 jaar.
Onderwerp
Beroemd zijn, Zingen
Extra onderwerp
AVI 3
Leesniveau
AVI 3, AVI E3
Titel
Op bezoek bij ... een zanger!
Auteur
Pim Lammers
Vertaler
Pim Lammers
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Meet the singer!
Uitgever
Amsterdam: Billy Bones, 2022
30 p. : ill.
ISBN
9789030508755 (hardback)

Besprekingen

Eerste leesboekje met het Lego-concept als decor. Madison en Billy zijn elkaars beste vriend en samen schrijven zij voor de LEGO-krant. Ze gaan de beroemde zangeres Poppy Starr interviewen. Lezers wilden weten of een zanger veel geld heeft, hoe een zanger zich klaarmaakt en vooral welk fruit een zanger eet. In eenvoudige taal geschreven voor de beginnende lezer. De namen van de personages zijn in de tekst vervangen door een hoofdje, voorin worden ze allemaal voorgesteld. Het boekje besluit met enkele korte leesvragen. Met veel illustraties in zachte kleuren. AVI E3-niveau. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Over Pim Lammers

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Pim Lammers

Pim Lammers (2 oktober 1993) is een Nederlandse schrijver.

Loopbaan

Lammers studeerde politicologie en Nederlandse taal & cultuur aan de Universiteit van Amsterdam. In 2017 verscheen zijn eerste prentenboek, Het lammetje dat een varken is, met illustraties van Milja Praagman. Het was het allereerste Nederlandse transgender-prentenboek. In 2018 werd het boek bekroond met een Zilveren Griffel en daarmee werd Lammers op 24-jarige leeftijd de jongste winnaar van een Zilveren Griffel ooit. Naast kinderboeken schrijft hij ook voor volwassenen.

Lammers werd in 2023 door het CPNB uitgekozen om het kinderboekenweekgedicht te schrijven. Toen er op sociale media passages rondgingen uit zijn korte verhaal Trainer (2016, voor volwassenen), dat gaat over intimiteiten tussen een jongen en diens voetbaltrainer, kreeg hij doodsbedreigingen en trok hij zich terug.

Prijzen