Boek
Nederlands

Level 13

Pim Lammers (vertaler)
Ninja Jay is ineens in het spel Prime Empire. Daar moet hij vechten tegen gemene robots, de Rood Vizieren. Maar zijn krachten werken niet! Verhaal over Lego Ninjago. AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Ninja's
Leesniveau
AVI M4, AVI 4
Titel
Level 13 / vertaald en herverteld door Pim Lammers
Vertaler
Pim Lammers
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The legend of Jay
Uitgever
Amsterdam: Billy Bones, 2021
49 p. : ill.
ISBN
9789030508090 (hardback)

Besprekingen

Jay, één van de ninja’s bekend van Lego Ninjago, raakt verzeild in Prime Empire, een spel. Als hij de Rood Vizieren, slechte robots, wil verslaan, werken zijn Spinjitzu krachten niet. Daarom nemen de rebellen hem mee op missies. Zo kan hij munten verdienen om een wapen te kopen waarmee hij de gevangen rebellen kan bevrijden en de robots verslaan. Verhaal in vijf hoofdstukken, geënt op de Ninjago tv-serie (dvd's), speelfilm en games., waarin ninja helden het opnemen tegen duistere machten. Voor in het boek worden de (Ninjago) figuren geïntroduceerd. Hierin speelt alleen Jay, de blauwe ninja van de bliksem, een rol. Achterin staan vragen. De bovenste helft van de bladzijden bevat de tekst, maximaal elf regels met interpunctie. De namen zijn vet/groot gedrukt in het Engels. Eronder staan de animaties op een donkere, meest paarse ondergrond met oplichtende elementen. De inhoud sluit niet aan bij de doelgroep (beginnende lezers). Commerciële uitgave die inspeelt op herkenning van kinderen…Lees verder

Over Pim Lammers

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Pim Lammers

Pim Lammers (2 oktober 1993) is een Nederlandse schrijver.

Loopbaan

Lammers studeerde politicologie en Nederlandse taal & cultuur aan de Universiteit van Amsterdam. In 2017 verscheen zijn eerste prentenboek, Het lammetje dat een varken is, met illustraties van Milja Praagman. Het was het allereerste Nederlandse transgender-prentenboek. In 2018 werd het boek bekroond met een Zilveren Griffel en daarmee werd Lammers op 24-jarige leeftijd de jongste winnaar van een Zilveren Griffel ooit. Naast kinderboeken schrijft hij ook voor volwassenen.

Lammers werd in 2023 door het CPNB uitgekozen om het kinderboekenweekgedicht te schrijven. Toen er op sociale media passages rondgingen uit zijn korte verhaal Trainer (2016, voor volwassenen), dat gaat over intimiteiten tussen een jongen en diens voetbaltrainer, kreeg hij doodsbedreigingen en trok hij zich terug.

Prijzen