Boek
Nederlands

Hoe beroof je een bank?

Pim Lammers (auteur), Loes Riphagen (illustrator)
+1
Hoe beroof je een bank?
×
Hoe beroof je een bank? Hoe beroof je een bank?
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Max, Lotte en Bo hebben veel geld nodig. Ze willen de zwartvoetbunzing redden. Dat dier is bijna uitgestorven. Pestkop Joris wil helpen bij hun plan om een bank te beroven. Hoe weet Joris zo goed hoe dat moet? Met veel grappige tekeningen. Vanaf ca. 7 jaar.
Titel
Hoe beroof je een bank?
Auteur
Pim Lammers
Illustrator
Loes Riphagen
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Em. Querido's Uitgeverij, 2020
88 p. : ill.
ISBN
9789045124544 (hardback)

Besprekingen

Als Mo een spreekbeurt houdt over het uitsterven van de zwartvoet-bunzing smeedt hij met Max (hoofdpersoon) en vriendinnetje Lotte een bizar plan: Max stuurt zijn ouders een ontvoeringsbrief. Ze willen op die wijze geld in zamelen om het uitsterven van het beest te voorkomen. Als hun plan mislukt, komt pestkop Joris met een nog gewaagder plan: beroof een bank. Onder Joris' leiding treffen ze allerlei voorbereidingen: waterpistolen kopen en zwart verven en clownsmaskers kopen als vermomming. Tot hun verbijstering ontdekken ze dat nog iemand die spullen koopt: de in het criminele circuit opererende broer van Joris, een échte bankrover! De drie komen zo ongewild in grote problemen. Deel uit de serie ‘Tijgerlezen, boeken waarbij het leesplezier voorop staat en die bewust geen technisch leesniveau vermelden. Uitgangspunt: kinderen leren het gelukkigst lezen als ze zelf een boek kunnen kiezen. Korte en bondige zinsbouw met overzichtelijke lay-out. Dit spannende en spitsvondig geschreven e…Lees verder

Hoe beroof je een bank?

Stel je voor dat je ontvoerd wordt en niemand je mist. Dat niemand het briefje van de ontvoerders leest. Dat dus ook niemand losgeld naar de hut in het bos brengt. En dat was net het plan. Dat losgeld hadden Max, Lotte en Mo nodig om de zwartvoet-bunzing te redden. Die is in gevaar. Dat weten ze van Mo die erover sprak tijdens zijn spreekbeurt. Als dit je allemaal overkomt, moet je dus een ander plan bedenken om geld bij elkaar te krijgen. Want dat is nodig om de zwartvoet-bunzing te redden. Heel veel geld. Hoe krijgen ze dat ooit bij elkaar? Misschien kunnen ze een bank beroven, zegt Max voor de grap. Maar als Joris, de pestkop van de klas, wil helpen, wordt het grapje plots een echt plan. Maar gaan ze het echt doen? 



Het bankoverval-plan is spannend en grappig tegelijk. Er komt een echte kaart aan te pas, een vermomming, een pistool én een vluchtwagen, euh fiets. Joris kent er wat van. Dat komt door zijn broer Rik. Hij is een echte bankovervaller!



Lees verder

Over Pim Lammers

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Pim Lammers

Pim Lammers (2 oktober 1993) is een Nederlandse schrijver.

Loopbaan

Lammers studeerde politicologie en Nederlandse taal & cultuur aan de Universiteit van Amsterdam. In 2017 verscheen zijn eerste prentenboek, Het lammetje dat een varken is, met illustraties van Milja Praagman. Het was het allereerste Nederlandse transgender-prentenboek. In 2018 werd het boek bekroond met een Zilveren Griffel en daarmee werd Lammers op 24-jarige leeftijd de jongste winnaar van een Zilveren Griffel ooit. Naast kinderboeken schrijft hij ook voor volwassenen.

Lammers werd in 2023 door het CPNB uitgekozen om het kinderboekenweekgedicht te schrijven. Toen er op sociale media passages rondgingen uit zijn korte verhaal Trainer (2016, voor volwassenen), dat gaat over intimiteiten tussen een jongen en diens voetbaltrainer, kreeg hij doodsbedreigingen en trok hij zich terug.

Prijzen