Boek
Nederlands

Geen dino te zien!

Pim Lammers (auteur)

Geen dino te zien!

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Hudson mag GIDS 3.0 uitproberen. Op het scherm ziet hij allemaal filmpjes. Maar waar zijn de dino’s van het dinopark Jurassic World? Verhaal over Lego Jurassic World. AVI-E4. Vanaf ca. 7,5 jaar.
Onderwerp
Dinosaurussen
Leesniveau
AVI E4, AVI 5
Titel
Geen dino te zien! / vertaald en herverteld door Pim Lammers
Auteur
Pim Lammers
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Tour trouble
Uitgever
Amsterdam: Billy Bones, 2021
47 p. : ill.
ISBN
9789030508137 (hardback)

Besprekingen

Legomannetje Hudson gaat graag naar pretpark Jurassic World. Omdat Hudson heel snel het parcours van een actiebaan heeft afgelegd wint hij een prijs. Hij mag als eerste de online Gids 3.0 testen. Maar dat valt tegen. Omdat Hudson een soort helm met scherm moet dragen, ziet hij het park alleen maar op dat scherm. En daardoor geen enkele dino, terwijl er genoeg rondlopen. De dino’s breken zelfs uit en moeten gevangen worden door de dinovangers, maar Hudson merkt daar, met Gids 3.0 voor zijn gezicht, helemaal niets van. Voorin het boek worden de verschillende dinosaurussen en medewerkers van het park voorgesteld en wat begrippen uitgelegd. Achterin staat een kort quizje van vier vragen. Het verhaal bevat Lego-illustraties in kleur die het verhaal versterken. Ze zijn verschillend van grootte. De moeilijke namen van de dino’s hebben een ander, groot lettertype en zijn gearceerd. De illustratie op de kaft komt niet helemaal overeen met de tekst in het boek. In dezelfde serie verscheen onder…Lees verder

Over Pim Lammers

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Pim Lammers

Pim Lammers (2 oktober 1993) is een Nederlandse schrijver.

Loopbaan

Lammers studeerde politicologie en Nederlandse taal & cultuur aan de Universiteit van Amsterdam. In 2017 verscheen zijn eerste prentenboek, Het lammetje dat een varken is, met illustraties van Milja Praagman. Het was het allereerste Nederlandse transgender-prentenboek. In 2018 werd het boek bekroond met een Zilveren Griffel en daarmee werd Lammers op 24-jarige leeftijd de jongste winnaar van een Zilveren Griffel ooit. Naast kinderboeken schrijft hij ook voor volwassenen.

Lammers werd in 2023 door het CPNB uitgekozen om het kinderboekenweekgedicht te schrijven. Toen er op sociale media passages rondgingen uit zijn korte verhaal Trainer (2016, voor volwassenen), dat gaat over intimiteiten tussen een jongen en diens voetbaltrainer, kreeg hij doodsbedreigingen en trok hij zich terug.

Prijzen