Boek
Nederlands

De boer en de dierenarts

Pim Lammers (auteur), Milja Praagman (illustrator)
+1
De boer en de dierenarts
×
De boer en de dierenarts De boer en de dierenarts
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Wat is er toch aan de hand met de boer? Hij zoekt eieren bij de varkens en rijdt met zijn tractor de hooiberg in. Zou het soms door die knappe, slimme, vrolijke dierenarts komen dat de boer zo in de war is? Prentenboek met kleurrijke, vertederende tekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
De boer en de dierenarts
Auteur
Pim Lammers
Illustrator
Milja Praagman
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2018
[28] p. : ill.
ISBN
9789462912885 (hardback)

Besprekingen

Er gaat van alles mis op de boerderij. De boer wil de koe scheren en zoekt eieren bij de varkens. Hij is helemaal in de war! Hij bedenkt ook steeds smoesjes om met een dier naar de dierenarts te kunnen gaan. De boer is verliefd maar is te verlegen om de (mannelijke) dierenarts voor een picknick uit te nodigen. De dieren op de boerderij begrijpen dat ze de boer een handje moeten helpen. En wat blijkt? De dierenarts begrijpt precies van welke 'ziekte' de boer last heeft. Vertederend prentenboek voor kleuters over het thema verliefd zijn. Het verhaal is in al zijn eenvoud prachtig verwoord, er staat geen woord teveel in. Een thema dat ingewikkeld kan zijn om aan kleuters uit te leggen, wordt op een liefdevolle manier behandeld. De potloodtekeningen zijn ingekleurd met in verschillende lagen opgebrachte verf wat leidt tot mooie, intense kleurschakeringen. Het wisselende perspectief, dat met name bij de plaatsing van de ogen bij dieren en mensen een bijna naieve indruk geeft, versterkt het…Lees verder

De boer en de dierenarts

Als de boer eieren gaat zoeken bij de schapen en de koe wil scheren, weten de dieren van de boerderij dat er iets grondig mis is. Wat is er aan de hand? En waarom komt de dierenarts zo vaak langs? Na enige tijd hebben de dieren door wat er speelt en bedenken ze een ludiek plan ... Zullen ze erin slagen om de verlegen boer en de hippe dierenarts dichter bij elkaar te krijgen?Dit heerlijk humoristische boek heeft vanaf de eerste pagina de juiste toon te pakken. Auteur Pim Lammers weet in korte eenvoudige zinnen, maximaal drie per pagina, het verhaal te vertellen. Bovendien staan de zinnen per pagina in verschillende kleuren waardoor ze gemakkelijk te lezen zijn. Illustrator Milja Praagmab voegt met tekeningen in heldere kleuren een extra portie humor toe.Mooi dat een thema als homoseksualiteit op deze toegankelijke manier een plaats kan krijgen in de kinderboekenkast. Pim Lammers en Milja Praagmab brachten eerder 'Het lammetje dat een varken is’ …Lees verder

Over Pim Lammers

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Pim Lammers

Pim Lammers (2 oktober 1993) is een Nederlandse schrijver.

Loopbaan

Lammers studeerde politicologie en Nederlandse taal & cultuur aan de Universiteit van Amsterdam. In 2017 verscheen zijn eerste prentenboek, Het lammetje dat een varken is, met illustraties van Milja Praagman. Het was het allereerste Nederlandse transgender-prentenboek. In 2018 werd het boek bekroond met een Zilveren Griffel en daarmee werd Lammers op 24-jarige leeftijd de jongste winnaar van een Zilveren Griffel ooit. Naast kinderboeken schrijft hij ook voor volwassenen.

Lammers werd in 2023 door het CPNB uitgekozen om het kinderboekenweekgedicht te schrijven. Toen er op sociale media passages rondgingen uit zijn korte verhaal Trainer (2016, voor volwassenen), dat gaat over intimiteiten tussen een jongen en diens voetbaltrainer, kreeg hij doodsbedreigingen en trok hij zich terug.

Prijzen