Boek
Nederlands

De beste stunt

Pim Lammers (vertaler)

De beste stunt

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Politieagent Roekie gaat naar Super Stunts. Ze vindt het daar erg leuk en gaat nu zelf ook stunts oefenen. Met gekleurde illustraties. AVI M4. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Stuntmannen
Leesniveau
AVI M4, AVI 4
Titel
De beste stunt
Vertaler
Pim Lammers
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The perfect trick
Uitgever
Amsterdam: Billy Bones, 2022
47 p. : ill.
ISBN
9789030508991 (hardback)

Besprekingen

Een vermakelijk leren lezen-boek van Lego City. Agent Roekie gaat naar Super Stunts. Een motor vliegt door een hoepel en een andere motor rijdt door vlammen. Roekie vindt dat zo leuk dat ze zelf ook stunts wil gaan doen. Ze zoekt haar skateboard van vroeger op om te oefenen. Lukt het haar om het onder de knie te krijgen? In eenvoudige stijl geschreven. Met kleurrijke illustraties. AVI M4. Pim Lammers (1993) is een Nederlandse schrijver. Hij schreef een klein aantal boeken. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven. Het boek maakt deel uit van de serie: 'Leren lezen met LEGO*'. Vanaf ca. 7 jaar.

Over Pim Lammers

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Pim Lammers

Pim Lammers (2 oktober 1993) is een Nederlandse schrijver.

Loopbaan

Lammers studeerde politicologie en Nederlandse taal & cultuur aan de Universiteit van Amsterdam. In 2017 verscheen zijn eerste prentenboek, Het lammetje dat een varken is, met illustraties van Milja Praagman. Het was het allereerste Nederlandse transgender-prentenboek. In 2018 werd het boek bekroond met een Zilveren Griffel en daarmee werd Lammers op 24-jarige leeftijd de jongste winnaar van een Zilveren Griffel ooit. Naast kinderboeken schrijft hij ook voor volwassenen.

Lammers werd in 2023 door het CPNB uitgekozen om het kinderboekenweekgedicht te schrijven. Toen er op sociale media passages rondgingen uit zijn korte verhaal Trainer (2016, voor volwassenen), dat gaat over intimiteiten tussen een jongen en diens voetbaltrainer, kreeg hij doodsbedreigingen en trok hij zich terug.

Prijzen