Boek
Nederlands

In de aanval!

Pim Lammers (vertaler)
Meester Wu gaat langs bij Kai en zijn vader Ray, die ooit Meester van het Vuur was, om de geheimen van de vuurmeesters te ontdekken. Maar vader en zoon spelen liever computergames. Wat krijgt deze ninja’s van de bank? Verhaal over Lego Ninjago. AVI-M4. Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Ninja's
Leesniveau
AVI M4, AVI 4
Titel
In de aanval! / vertaald en herverteld door Pim Lammers
Vertaler
Pim Lammers
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Sneak attack
Uitgever
Amsterdam: Billy Bones, 2022
47 p. : ill.
ISBN
9789030508595 (hardback)

Besprekingen

Een avontuurlijk leren lezen-boek in de LEGO Ninjago-serie. ​Meester Wu kan niet wachten om de krachten en vaardigheden te bestuderen van de Meesters van Vuur. Daarom zoekt hij Kai en zijn vader Ray op, de voormalig Meester van het Vuur. Maar vader en zoon zijn meer geïnteresseerd in het spelen van computergames. Wat zal uiteindelijk de ninja’s van de bank krijgen? ‘In de aanval!’ is geschreven op AVI-niveau M4, met korte zinnen en helder taalgebruik. Het boek bevat een introductie van de personages, enkele reflectievragen en kleurenillustraties in de kenmerkende LEGO-stijl. Het boek maakt deel uit van de serie: 'Lego Ninjago'. Vanaf ca. 7 jaar.

Over Pim Lammers

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Pim Lammers

Pim Lammers (2 oktober 1993) is een Nederlandse schrijver.

Loopbaan

Lammers studeerde politicologie en Nederlandse taal & cultuur aan de Universiteit van Amsterdam. In 2017 verscheen zijn eerste prentenboek, Het lammetje dat een varken is, met illustraties van Milja Praagman. Het was het allereerste Nederlandse transgender-prentenboek. In 2018 werd het boek bekroond met een Zilveren Griffel en daarmee werd Lammers op 24-jarige leeftijd de jongste winnaar van een Zilveren Griffel ooit. Naast kinderboeken schrijft hij ook voor volwassenen.

Lammers werd in 2023 door het CPNB uitgekozen om het kinderboekenweekgedicht te schrijven. Toen er op sociale media passages rondgingen uit zijn korte verhaal Trainer (2016, voor volwassenen), dat gaat over intimiteiten tussen een jongen en diens voetbaltrainer, kreeg hij doodsbedreigingen en trok hij zich terug.

Prijzen