Boek
Engels

The taming of the queen

Philippa Gregory (auteur)
Episode uit het leven van koningin Catharina Parr (1512-1548), de zesde echtgenote van de Engelse koning Hendrik VIII, die sympathie had voor de Lutheranen en optrad tegen de godsdienstvervolgingen.
Titel
The taming of the queen
Auteur
Philippa Gregory
Taal
Engels
Uitgever
London: Simon & Shuster, 2015
436 p. : ill.
ISBN
9781471132988

Besprekingen

Episoden uit het leven van koningin Catharina Parr (1512-1548), de zesde echtgenote van de Engelse koning Hendrik VIII (1491-1547), die gedurende de vier jaar van haar huwelijk met een grillige echtgenoot, mede door haar theologische belangstelling, sympathie toonde voor de Lutheranen en optrad tegen de godsdienstvervolgingen. Een lijvig, vrij boeiend epos en het zesde deel in de 'Tudor court novels', waarin een uitstekend portret geschilderd wordt van deze onafhankelijke vorstin en het politieke, sociale en godsdienstige leven in Engeland in de zestiende eeuw. Soms wat langdradig door de vele details. Desalniettemin een lezenswaardige historische roman, met achterin een uitvoerige literatuuropgave. Normale druk; paperback.

Over Philippa Gregory

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Larry D. Moore

Philippa Gregory (Nairobi, 9 januari 1954) is een Engels schrijfster, vooral bekend van haar historische romans.

Leven en werk

Gregory werd in Kenia geboren maar ging al op jonge leeftijd met haar ouders naar Engeland terug. Ze kreeg een journalistieke opleiding en werkte vervolgens als verslaggeefster bij Portsmouth News en de BBC. Ondertussen studeerde ze tevens geschiedenis aan de Universiteit van Edinburgh en promoveerde daar op het onderwerp “literatuur van de 18e eeuw”. Ze gaf college aan de Universiteit van Durham en de Teesside Universiteit in Middlesbrough.

In 1987 debuteerde Gregory met de historische roman Wideacre, die het begin zou worden van een gelijknamige trilogie. Grote bekendheid verwierf ze met de ‘Tudor-reeks’ (2001-2008). Van het eerste deel, The Other Boleyn Girl (Nederlandse vertaling: De zusjes Boleyn) werd in 2003 door de BBC een televisiefilm gemaakt en in 2008 een gelijkn…Lees verder op Wikipedia