Boek
Nederlands

Op dood spoor

Peter James (auteur)
+1
Op dood spoor
×
Op dood spoor Op dood spoor

Op dood spoor

In de reeks:
Genre:
Een jonge vrouw wordt vermoord in haar huis aangetroffen. Hoofdverdachte is haar man, maar die kan bewijzen dat hij tijdens de moord vele kilometers verderop was. Derde deel in de misdaadserie rond hoofdinspecteur Roy Grace uit Brighton.
Titel
Op dood spoor
Auteur
Peter James 1948-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Not dead enough
Uitgever
Baarn: De Fontein, 2007
414 p.
ISBN
9789026123139

Besprekingen

Bij een passionele moord is de partner meestal de eerste verdachte bij de politie. Zo ook bij de gruwelijke moord op Katie Bishop, de jonge echtgenote van Brian, een steenrijke softwarespecialist. Inspecteur Roy Grace heeft de neiging de werkelijk ontdane man te geloven, maar wordt geconfronteerd met onweerlegbaar bewijsmateriaal: DNA van de man, beelden van beveiligingscamera's en een getuigenverklaring. Anderzijds heeft de man een sluitend alibi met getuigenverklaringen. Grace staat voor een van de moeilijkste onderzoeken uit zijn carrière.

Dan wordt de vriendin van Brian Bishop op dezelfde manier vermoord en begint het kat-en-muisspelletje opnieuw. Grace zit ondertussen nog in met een onopgeloste moord op een ex-collega, en met het feit dat zijn beste vriend en politiepartner is buitengegooid bij zijn vrouw en bij hem is ingetrokken. Op persoonlijk vlak loopt het ook niet allemaal op wieltjes: zijn negen jaar geleden spoorloos verdwenen vrouw Sandy werd in München gesignalee…Lees verder
Derde deel in James' misdaadserie rond hoofdinspecteur Roy Grace uit Brighton. De mooie, jonge Katie Bishop wordt vermoord in haar huis aangetroffen. Haar man, een succesvolle zakenman, is verdachte nummer een, alles wijst in zijn richting: zijn vrouw heeft een lucratieve levensverzekering, hij een aantrekkelijke vriendin, enz. Hij kan echter aantonen dat hij op het moment van de moord vele kilometers verderop bij een golftournament was. Hoe kan dat? Een tweede moord vindt plaats en verder onderzoek toont aan dat er in het leven van de Bishops veel meer aan de hand was. Ook Grace's eigen leven staat op zijn kop: zijn vrouw, die al negen jaar vermist wordt, zou misschien nog in leven zijn. Met vaart geschreven, spannende misdaadroman met sympathieke hoofdpersonen, een goed uitgewerkte plot en Brighton/Sussex couleur locale. De eerste twee delen kregen drie sterren in de VN Detective & Thrillergids. De auteur, tevens fimproducer, schreef ook een aantal succesvolle stand alone thrillers,…Lees verder

Over Peter James

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Seguin (Okki)

Peter James (Brighton, 22 augustus 1948) is een Britse auteur en filmproducent. Zijn recente werk bestaat uit de Roy Grace-serie, misdaadromans over een rechercheur uit Brighton.

Bibliografie

Roy Grace-serie

 • Dead Simple (Doodsimpel) (2005)
 • Looking Good Dead (De dood voor ogen) (2006)
 • Not Dead Enough (Op dood spoor) (2007)
 • Dead Man's Footsteps (Op sterven na dood) (2008)
 • Dead Tomorrow (Ten dode opgeschreven) (2009)
 • Dead Like You (Doodskus) (2010)
 • Dead Man's Grip (Dodemansrit) (2011)
 • Not Dead Yet (Schijndood) (2012)
 • Dead Man's Time (Doodsklok) (2013)
 • Want You Dead (Als de dood) (2014)
 • You Are Dead (Tot in de dood) (2015)
 • Love You Dead (Dodelijke aff…Lees verder op Wikipedia