De dood voor ogen

Peter James (auteur)
+1
De dood voor ogen
×
De dood voor ogen De dood voor ogen

De dood voor ogen

In de reeks:
Genre:
Een sympathieke detective wordt geconfronteerd met een verminkt vrouwenlijk en raakt daardoor verzeild in een internetwereld waarin de misdaad bloeit.
Titel
De dood voor ogen
Auteur
Peter James 1948-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Looking good dead
Uitgever
Baarn: De Fontein, 2006
351 p.
ISBN
90-261-2262-4 9789026122620

Andere formaten:

Besprekingen

Tom Bryce vindt op de trein een door een medepassagier achtergelaten cd die hij, bij nader inzien, beter niet had bekeken. Hij bevat nl. beelden waarop een kanppe jonge vrouw gruwelijk wordt vermoord. Wat hij niet weet is dat hij ook sporen nagelaten heeft op zijn PC, waardoor de organisatie achter zijn mailadres komt. Hun waarschuwingen de politie niet te contacteren slaat hij in de wind. Wanneer zijn eigen dood en die van vrouw en kinderen op het internet aangekondigd wordt breekt de echte paniek los.

Inspecteur Ray Grace is al een tijdje bezig met het zoeken naar de moordenaar van enkele jonge vrouwen en ziet misschien een verband met de zaak Bryce. Beide zaken komen in een stroomversnelling wanneer de vrouw van Bryce verdwijnt. Ondertussen weet iedereen maar al te goed dat de snuffmovie-organisatie ernstig te nemen is en het moorden niet schuwt.

Dit is al het tweede boek van de Engelse auteur James met Roy Grace in de hoofdrol en zijn 13de in het totaal. Het verhaal…Lees verder
Het tweede boek, na 'Doodsimpel', met inspecteur Roy Grace van de politie in Brighton in de hoofdrol. De politieman staat voor een groot raadsel wanneer het zwaar verminkte lijk van een jonge vrouw wordt gevonden waarin een scarabee is verstopt. Vervolgens verdwijnt ook nog een jong echtpaar na de vondst van een cd die toegang geeft tot een film waarop de slachtpartij is geregistreerd. Het politieteam tast alle mogelijkheden af terwijl het vermoorden van het echtpaar op het internet wordt aangekondigd voor de liefhebbers van 'snuffmovies'. Een op verschillende momenten walgelijke misdaadroman waarin ongeveer elk kort hoofdstuk eindigt met een spanning oproepende 'cliffhanger'. Zeer dynamisch en actievol maar ook voorzien van de nodige extra dimensies ter inkleuring van het karakter van de sympathieke politieman. Volgende delen worden aangekondigd. De kaft toont de foto van een cd met een insect en bloed. Paperback, normale druk.

Over Peter James

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Seguin (Okki)

Peter James (Brighton, 22 augustus 1948) is een Britse auteur en filmproducent. Zijn recente werk bestaat uit de Roy Grace-serie, misdaadromans over een rechercheur uit Brighton.

Bibliografie

Roy Grace-serie

 • Dead Simple (Doodsimpel) (2005)
 • Looking Good Dead (De dood voor ogen) (2006)
 • Not Dead Enough (Op dood spoor) (2007)
 • Dead Man's Footsteps (Op sterven na dood) (2008)
 • Dead Tomorrow (Ten dode opgeschreven) (2009)
 • Dead Like You (Doodskus) (2010)
 • Dead Man's Grip (Dodemansrit) (2011)
 • Not Dead Yet (Schijndood) (2012)
 • Dead Man's Time (Doodsklok) (2013)
 • Want You Dead (Als de dood) (2014)
 • You Are Dead (Tot in de dood) (2015)
 • Love You Dead (Dodelijke aff…Lees verder op Wikipedia