Titel
Chaos
Auteur
Patricia Cornwell
Vertaler
Yolande Ligterink
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Chaos
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2017
335 p.
ISBN
9789024574742 (paperback)

Besprekingen

Forensisch patholoog Kay Scarpetta wordt met politieman Pete Marino ingezet in Cambridge (VS) als een fietsster vermoord is gevonden door twee kinderen. Als Kay en Marino de plaats delict bekijken vallen hen al gauw vreemde dingen op. Zo lijkt het of de jonge vrouw door de bliksem is getroffen terwijl er geen onweer was. En ontvangt Kay vreemde dreigmailtjes van een zekere Tailend Charlie en komt er een mysterieus alarmtelefoontje over Kay binnen bij de politie. Al gauw ziet ze een verband met haar oude wraakgodin, psychopaat Carrie Grethen. Deze 24e misdaadroman* in de bestsellerreeks over Kay Scarpetta van de Amerikaanse misdaadauteur (1956) is gemengd ontvangen en zeker niet de beste van de serie. Hoewel liefhebbers ervan ook deze zullen waarderen is de plot matig, het verhaal traag doordat er te veel aandacht voor opsporingsmethoden, besluitvorming en gedachten is, en komen de hoofdpersonen maar matig uit de verf. Het slot is niet verrassend, maar rondt het verhaal wel vakkundig af.

Over Patricia Cornwell

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Siren-Com

Patricia Cornwell, geboren als Patricia Carroll Daniels, (Miami, 9 juni 1956) is een Amerikaanse schrijfster van misdaadverhalen, onder andere met het fictieve personage Kay Scarpetta.

De meeste van haar verhalen bevatten veel informatie over forensische geneeskunde. Dikwijls ligt de oplossing van de misdaad in het forensisch onderzoek van het lichaam van het slachtoffer, hoewel Scarpetta meer veldwerk doet en confrontaties heeft met verdachten dan echte wetsdokters. Cornwell werkte zelf in een misdaadlab in Virginia als technisch schrijver en computeranaliste, maar niet in een medische functie.

In 2002 schreef ze een omstreden boek Portrait of a Killer waarin ze de identiteit van de seriemoordenaar Jack the Ripper meent te achterhalen.

Bibliografie

Lees verder op Wikipedia