Boek
Nederlands

Kees en Koosje : kleine broer en grote zus

Olivier Dunrea (auteur), J.H. Gever (vertaler)
+1
Kees en Koosje : kleine broer en grote zus
×
Kees en Koosje : kleine broer en grote zus Kees en Koosje : kleine broer en grote zus

Kees en Koosje : kleine broer en grote zus

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Als gansje Koosje op ontdekkingstocht gaat, komt haar kleine broertje Kees haar altijd achterna. Koosje heeft er genoeg van! Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige aquarellen in rustige kleuren. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Broers en zussen
Titel
Kees en Koosje : kleine broer en grote zus
Auteur
Olivier Dunrea
Vertaler
J.H. Gever
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Gemma & Gus
Editie
1
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2015
[32] p. : ill.
ISBN
9789025759865 (hardback)

Besprekingen

In de welbekende serie van Olivier Dunrea verschijnt nu een avontuur over het gansje Kees en zijn grote zus Koosje. Als Koosje op ontdekkingstocht gaat over het erf van de boerderij, komt haar kleine broertje Kees haar altijd achterna. Tot ze daar genoeg van heeft en boos tegen hem uitvalt. Dan gaat Kees zelf op avontuur, en blijkt Koosje hém op de voet te volgen. Vierkant, hardkartonnen prentenboekje met twee afgeronde hoeken en gelamineerde witte pagina’s. Op iedere pagina staat een eenvoudige, vertederende illustratie van de kleine gele gansjes in pen en aquarel. De tekst beslaat een tot twee regels per pagina, en is gezet in een schreefloze letter. Deeltje uit de uitgebreide serie over het gansje Gonnie en haar vriendjes, o.a. Gijsje, Eddie, Bo en Jasper en Jip. Niet het spannendste deeltje uit de serie. Tegelijkertijd verscheen over gansje Kees in dezelfde uitvoering 'Kees ontdekt de wereld'*. Vanaf ca. 2 jaar.

Kees en Koosje

Koosje is een klein, geel gansje. Zij is de grote zus. Kees is een kleiner gansje en hij is het kleine broertje. Koosje gaat graag op ontdekking uit en Kees loopt altijd achter haar aan. Ze zien en ontdekken dezelfde dingen en kunnen niet zonder elkaar.

Handig kartonboekje bestemd voor jonge peuters. De heel mooie en lieve figuurtjes komen tegen een witte achtergrond goed tot hun recht. Kees doet alles wat zijn zus doet. Dit had wat saai kunnen worden, maar gelukkig worden in de helft van het boek de rollen omgedraaid.