Dwarsligger
Nederlands
Een kunsthistorica ontdekt een bronzen beeld uit de renaissance dat later een perfecte replica blijkt te zijn; ondanks allerlei bedreigingen gaat zij op zoek naar het origineel.
Titel
Thuishaven
Auteur
Nora Roberts
Vertaler
Mariëlla Snel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Homeport
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Dwarsligger, 2013
853 p. ; 12 cm
ISBN
9789049803070 (paperback)

Besprekingen

Deze roman speelt deels in het kustgebied van Maine en deels in Florence en dit heeft alles te maken met Miranda Jones, kunsthistorica en haar door archeologie, musea en kunst geobsedeerde familie. Miranda stelt in Florence de authenticiteit van een bronzen renaissancebeeld vast, maar het beeld blijkt een vervalsing. Als ook in het eigen museum in Maine een replica blijkt te staan, gaat ze, ondanks allerlei bedreigingen, op zoek naar de originelen om haar reputatie weer terug te krijgen. De timide Miranda wordt hierbij wel geholpen door een uiterst kundige en charmante kunstrover. In deze thriller ligt de nadruk meer op de modieuze ambiance en de nogal uitgesproken karakters en familieverhoudingen dan op spanning, stijl en geloofwaardigheid. Voor niet al te kritische liefhebbers van zowel renaissancekunst als misdaad. Uitgave in zakformaat op dundrukpapier als zogenoemde 'dwarsligger'; de regels lopen evenwijdig met de rug, zodat de lezer het boek een kwartslag moet keren en de vouw v…Lees verder

Over Nora Roberts

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Dev Librarian

Nora Roberts, geboren als Eleanor Marie Robertson (Silver Spring, Maryland, 10 oktober 1950) is een Amerikaanse romanschrijfster. Ze schreef meer dan tweehonderd romans, voornamelijk liefdesromans, waarvan wereldwijd 280 miljoen exemplaren zijn verkocht. Haar boeken zijn vertaald in meer dan dertig talen. Lifetime Television verfilmde een aantal van haar boeken — onder meer Midnight Bayou — onder de noemer Nora Roberts filmcollectie 2009.

Onder het pseudoniem J.D. Robb schreef ze ook 38 misdaadromans, de 'in Death' serie.

Bibliografie (selectie) onder pseudoniem J.D. Robb (thrillers)

Eve Dallas (boeken)

  • 01 Vermoord naakt (1995) Naked in death
  • 02 Vermoorde reputaties (1995) Glory in death
  • 03 Vermoorde schoonheid (1996) Immortal…Lees verder op Wikipedia