Dwarsligger
Nederlands

Begraaf het verleden

Nora Roberts (auteur), Mariëlla Snel (vertaler)
Een vrouw keert na achttien jaar terug naar haar geboorteplaats waar zij destijds bevriend was met de dochter van een plantagebezitter, die is vermoord.
Titel
Begraaf het verleden
Auteur
Nora Roberts
Vertaler
Mariëlla Snel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Carolina Moon
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Dwarsligger, 2015
787 p. ; 12 cm
ISBN
9789049803926 (paperback)

Besprekingen

Tory groeit op in South Carolina met een vader die haar regelmatig met een leren riem afranselt. Ruimte voor haar talent en dromen is er niet, alleen bij haar vriendinnetje Hope, dochter van een plantagebezitter die in een groot huis woont, voelt Tory zich gelukkig. Maar Hope wordt vermoord en de moord blijft onopgelost. Jaren later keert Tory naar haar geboorteplaats terug om er een stijlvolle cadeaushop te beginnen. Ze is vastbesloten het verleden begraven. Maar als ze Hope's oudere broer en de erfgenaam van het familiekapitaal ontmoet, kan ze een confrontatie met het verleden niet uit de weg gaan. Haar rol bij de dood van Hope heeft haar bepaald niet geliefd gemaakt bij de familie van Hope, maar echt gevaarlijk wordt het voor Tory als Hope's moordenaar het ook op haar gemunt heeft. Een mengeling van romantiek, mysterie en geweld, deze roman van de Amerikaanse schrijfster die al vele boeken heeft gepubliceerd. Ze begon met schrijven toen ze in 1979 ingesneeuwd gedwongen was een week…Lees verder

Over Nora Roberts

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Dev Librarian

Nora Roberts, geboren als Eleanor Marie Robertson (Silver Spring, Maryland, 10 oktober 1950) is een Amerikaanse romanschrijfster. Ze schreef meer dan tweehonderd romans, voornamelijk liefdesromans, waarvan wereldwijd 280 miljoen exemplaren zijn verkocht. Haar boeken zijn vertaald in meer dan dertig talen. Lifetime Television verfilmde een aantal van haar boeken — onder meer Midnight Bayou — onder de noemer Nora Roberts filmcollectie 2009.

Onder het pseudoniem J.D. Robb schreef ze ook 38 misdaadromans, de 'in Death' serie.

Bibliografie (selectie) onder pseudoniem J.D. Robb (thrillers)

Eve Dallas (boeken)

  • 01 Vermoord naakt (1995) Naked in death
  • 02 Vermoorde reputaties (1995) Glory in death
  • 03 Vermoorde schoonheid (1996) Immortal…Lees verder op Wikipedia