Boek
Engels

House of correction

Nicci French (auteur)
Een jonge, depressieve vrouw die wordt beschuldigd van moord, besluit zichzelf te verdedigen tijdens de rechtszaak.
Titel
House of correction
Auteur
Nicci French
Taal
Engels
Uitgever
London: Simon & Schuster, 2020
513 p.
ISBN
9781471179280 (paperback)

Besprekingen

Tabitha zit in de gevangenis, in afwachting van haar proces. In haar tuinschuur is het lichaam van haar buurman gevonden en alles wijst erop dat Tabitha de dader is. De enige die niet twijfelt aan haar onschuld is Tabitha zelf, ook al herinnert ze zich weinig van die dag door haar depressiviteit. Als zelfs haar advocaat zegt dat ze maar beter doodslag kan bekennen, besluit Tabitha zelf haar verdediging te gaan voeren, ook al heeft ze geen enkele juridische kennis. Dat betekent dat ze zich door al het bewijsmateriaal en getuigenverslagen heen moet worstelen. Het aantal verdachten is beperkt, omdat de moord gepleegd is in een kleine gemeenschap met een handjevol mensen, die op de desbetreffende dag was afgesneden van de buitenwereld vanwege een omgevallen boom. De lezer die met Tabitha mee wil speuren, zal echter net als haar over het vermogen moeten beschikken om goed te kunnen raden.

Over Nicci French

CC BY 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Nicci French is het pseudoniem van het schrijversechtpaar Nicci Gerrard en Sean French, die samen psychologische thrillers schrijven. Ze trouwden in 1990 en hebben samen twee kinderen. Gerrard heeft ook nog twee kinderen uit haar eerste huwelijk.

Biografieën

Nicci Gerrard

Nicci Gerrard (10 juni 1958) groeide op in Worcestershire en studeerde Engelse literatuur aan de Universiteit van Oxford. Ze heeft les gegeven in Los Angeles en Londen, begon een tijdschrift voor vrouwen en werd freelance journalist. Ze trouwde en kreeg twee kinderen, maar dit huwelijk hield geen stand. Toen ze weer vrijgezel was, ontmoette ze Sean French. Ze ontmoette hem toen ze werkte voor de New Statesman.

Sean French

Sean French (28 mei 1959) werd geboren in Bristol en studeerde ook Engelse literatuur aan de Univ…Lees verder op Wikipedia