Boek
Nederlands

No time : verander nu, voor het klimaat alles verandert

Naomi Klein (auteur)
+1
No time : verander nu, voor het klimaat alles verandert
×
No time : verander nu, voor het klimaat alles verandert No time : verander nu, voor het klimaat alles verandert

No time : verander nu, voor het klimaat alles verandert

Polemiek tegen een wereld die draait om het kapitalisme: de achterliggende ideologiee͏̈n moeten veranderen zodat de natuur gered kan worden.
Titel
No time : verander nu, voor het klimaat alles verandert
Auteur
Naomi Klein
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
This changes everything : capitalism vs. the climate
Editie
1
Uitgever
Breda: De Geus, 2014
605 p. + register (32 p.)
ISBN
9789044533767 (hardback)

Besprekingen

'No time' is een handboek om de planeet te redden. Het zet nauwgezet uiteen waarom het ongebreidelde kapitalisme de grote boosdoener is van klimaatverandering en welke fundamentele veranderingen nodig zijn. De Canadese schrijfster en activist Naomi Klein pleit voor een wereld die 'uitgaat van groei en vernieuwing en niet van overheersing en uitbuiting.' Haar radicale toon kennen we van haar bestsellers 'No logo' en 'De shockdoctrine'. Geholpen door een onderzoeksteam beargumenteert zij nauwgezet een scala van ingrijpende veranderingen: van minder consumptie tot lokale productieprocessen. Het boek vereist van de lezer doorzettingsvermogen. Toch kan het boek een inspiratiebron zijn voor diverse massale bewegingen die het economische stelsel willen veranderen en argumenten in de klimaatverandering zoeken. 'System change not climate change' is Kleins devies. Voorzien van een uitgebreid notenapparaat en van een afzonderlijk bijgevoegd register.

Over Naomi Klein

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Moizsyed

Naomi Klein (Montreal (Quebec), 8 mei 1970) is een Canadese journaliste, publiciste en activiste. Haar boek No Logo over de grote macht van multinationals maakte haar wereldberoemd. Ze geldt als een van de boegbeelden van de beweging die zich verzet tegen de dominantie van het neoliberalisme. Naomi Klein kan als de Amerikaans-Canadese tegenhangster van de Europees-Britse activiste Noreena Hertz worden beschouwd.

Biografie

Naomi Klein komt uit een Amerikaans-Joodse familie. Ze is de dochter van vredesactivisten die in 1967, uit protest tegen de oorlog in Vietnam, naar Montreal verhuisden. Net als de meeste tieners was ze vaak te vinden in malls en was ze, naar eigen zeggen, "volledig gefixeerd op producten van beroemde ontwerpers." Dit veranderde toen haar moeder een beroerte kreeg , waardoor zij ernstig gehandicapt raakte. Naomi, 17 jaar oud, zorgde een jaar voor haar moeder in plaats van te gaan studeren aan de un…Lees verder op Wikipedia